Čierna labuť Paríža

Napísal Slovenský spisovateľ, Mária Lešková 21. február 2021

Napätie, tajomstvá a láska vo víre vojny. „Výnimočný, nádherne napísaný román... Čierna labuť Paríža nám pripomína, aká silná vie byť láska a aké dôležité sú pre nás nádej a odvaha.“ Heather Morrisová, autorka románu Tetovač z Auschwitzu

Paríž 1944. Krásna a zbožňovaná speváčka Geneviève Dumontová, známa aj ako Čierna labuť, sa proti svojej vôli stane miláčikom nacistických dôstojníkov v okupovanom Paríži. Pre odvážnu mladú ženu je jej privilegované postavenie veľmi náročné, no zároveň jej umožňuje fungovať ako spojka hnutia odporu. Keď Geneviève zistí, že jej matku barónku Lillian de Rocheford zajali nacisti, uvedomuje si, že je len otázkou času, kedy gestapo Lillian zlomí a získa od nej informácie o chystanej invázii Spojencov. Hnutie odporu je rozhodnuté za každú cenu barónku umlčať, no Geneviève sa odmietne nečinne prizerať, ako sa z jej matky stane ďalšia obeť vojny. Spojí sa so svojou dávno nevidenou sestrou Emmy, britskou agentkou, a presvedčí aj svojho manažéra Maxa Boneta, takisto agenta britskej tajnej služby, aby im pomohol naplánovať a uskutočniť mimoriadne riskantný plán, ktorý má jediný cieľ: zachrániť Lillian život.

Autorka knihy, americká spisovateľka Karen Robards má na konte vyše päťdesiat románov, z ktorých mnohé sa stali medzinárodnými bestsellermi. Má troch synov a spolu s rodinou žije vo svojom rodnom meste Louisville v štáte Kentucky. Viac informácií o autorke a jej diele nájdete na www.karenrobards.com.

Z anglického originálu Karen Robards: The Black Swan of Paris, ktorý vyšiel vo vydavateïstve Mira, Toronto, Canada 2020, preložila Tamara Chovanová.

Román ČIERNA LABUŤ PARÍŽA vychádza na 392 stranách. Odporúčaná maloobchodná cena  14,90 €.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.