Pomsta ženy je krásna a krutá

Novú hrdinku Faye predstavila Camilla Läckberg už v prvej časti krimi série pod názvom Zlatá klietka. Tá sa vzápätí stala švédskou knihou roka 2019. Teraz vychádza v slovenčine jej pokračovanie Strieborné krídla a čitatelia sa dozvedia viac o osudoch úspešnej podnikateľky, ktorej sa niekto chce pomstiť.

V napínavej dráme o zrade, treste a sesterstve si Faye vybudovala nový život v zahraničí, exmanžel Jack si odpykáva trest vo väzení a jej firma Revanš žne jeden úspech za druhým. Keď sa však Faye rozhodne s firmou preniknúť na americký trh, vynorí sa závažný problém, ktorý ohrozí jej podnikanie, a donúti ju vrátiť sa do Štokholmu. Vo Švédsku s hŕstkou žien vzdoruje hrozbe a zachraňuje nielen svoj majetok, no predovšetkým seba a svojich blízkych.

Kniha nie je klasický detektívny román, ale má aj kritický presah, v ktorom sa autorka zamýšľa nad domácim násilím a celkovým postavením žien v spoločnosti. Camilla Läckberg je doma vo Švédsku známa ako veľmi angažovaná spisovateľka – je napríklad ambasádorkou projektu Liga proti detskej rakovine. Jej spoločnosť Invest In Her sa zasadzuje za rovnoprávne postavenie mužov a žien v obchode a priemysle a podporuje ženy-podnikateľky. 

Camilla Läckberg sa preslávila kriminálnymi prípadmi z Fjällbacky, ktoré sa momentálne natáčajú ako televízny seriál. Z jej kníh sa doteraz predalo viac ako 20 miliónov v 60 krajinách sveta. V slovenčine doteraz vyšli v preklade Márie Bratovej tieto tituly: Anjeličkárka, Bosorka, Kamenár, Kazateľ, Krotiteľ, Ľadová princezná, Morská panna, Pankhart, Smoliar, Strážca majáka

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.