Mary Kubica: Neznáma žena

Napísal Mária Lešková, Slovenský spisovateľ 14. november 2020

Autorka medzinárodných bestsellerov Mary Kubica sa preslávila trilerom Dobré dievča, z ktorého sa na celom svete predalo viac ako milión výtlačkov. Debut zaujal aj filmárov z americkej spoločnosti Netflix, ktorý podľa knižnej predlohy pripravujú film.

V slovenskom preklade teraz vychádza v poradí tretí román slávnej autorky so slovenskými koreňmi Neznáma žena. Poteší najmä milovníkov trilerov.

Krátko nato, ako sa Sadie a Will Foustovci presťahujú z rušného Chicaga do mestečka na malom ostrove v štáte Maine, dôjde v ich susedstve k chladnokrvnej vražde. Násilná smrť Morgan Bainesovej otrasie celou miestnou komunitou, no nikoho nezasiahne tak veľmi ako Sadie, ktorú znepokojuje aj temná minulosť jej rodiny. Keď sa rozbehne policajné vyšetrovanie a Sadie sa ocitne medzi hlavnými podozrivými, rozhodne sa na vlastnú päsť vypátrať, čo sa vlastne stalo v tú hroznú noc, keď zomrela Morgan. Musí však byť veľmi opatrná, lebo čím viac toho zisťuje, tým intenzívnejšie si začína uvedomovať, že keď pravda vyjde najavo, bude to ona, kto príde o všetko…

Z anglického originálu Mary Kubica: The Other Mrs., ktorý vyšiel vo vydavateľstve Park Row Books, Toronto, Ontario, Canada 2018, preložila Alexandra Ruppeldtová.

Román NEZNÁMA ŽENA vychádza na 296 stranách, odporúčaná cena 12,90 €.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.