Nenápadný návod, ako sa vysporiadať so životom

Silvia Bystričanová je autorka, ktorá si priazeň svojich čitateliek a čitateľov získala aj priamym kontaktom s nimi. V každej svojej knihe zverejní okrem krátkej životopisnej informácie aj svoju mailovú adresu, aby sa jej po prečítaní mohli ozvať. Ohlasy sú často veľmi osobné, Silvia Bystričanová často “píše” ľuďom z duše.

Aj v recenziách na stránkach kníhkupectiev charakterizujú fanúšikovia jej knihy ako pohladenie po duši, čítanie plné povznášajúcich myšlienok, poskytujúce priestor na zamyslenie a ako texty s posolstvom. Jej knihy niekto nazval motivačnou beletriou a je to presné. Láskavé slová pre ťažké chvíle, hľadajúce hrdinky a hrdinovia, ktorí to nevzdali. To všetko nájdete v jej knihách.

“Zdravé sebavedomie je nutnosťou na prežitie vo svete, kde je všetkého až príliš. Potom už stačí len jedno. S vedomím, že vieme o svete dosť, ale nie všetko, učiť sa každodennej pokore, ktorá ruka v ruke so sebavedomím rozvážne kráča za každého počasia.”

Spev veľrýb, ôsma kniha Silvie Bystričanovej vo Vydavateľstve SLOVART, sa práve dostáva na pulty kníhkupectiev. Prináša príbeh dvoch kamarátok – zdravotnej sestry Kláry a ambicióznej Filipy, pracujúcej vo veľkej, komerčnej firme. Spoločný výlet ich privedie na miesto a za človekom, ktorý ich motivuje prehodnotiť svoje doterajšie životy a posunúť sa ďalej.

“Ak niečo nahlas vo svojom trápení pomenujeme, prestane nás to v myšlienkach slepo prenasledovať. Slová zrazu dostanú tvar a neplazia sa v beztvarom svete ľútosti, ale odvážne vyslovené sa postavia pred nás, aby sme ich konečne poslali kadeľahšie. Pretože iba to, čo je pred nami, je hodné energie a nových myšlienok.” 

O autorke

Silvia Bystričanová sa narodila v znamení Vodnára a dlhé roky pracovala v školstve, teraz je autorkou na plný úväzok. Okrem románov píše aj poviedky a texty piesní, napríklad pre muzikál Trik Trejsy. Narodeniny oslavuje dvakrát do roka, venuje sa aj homeopatii a fytoterapii. So svojou rodinou žije v Detve.

Vo Vydavateľstve SLOVART doteraz vyšli jej romány: A vráť sa po slabších, Bosí sme prišli na svet, Každý deň má niekto narodeniny, Sedem cností tohto leta, Šťastie prišlo v sobotu, Tri dni do raja a Jar, leto, jeseň, Agáta.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.