Dievča s cudzím srdcom

Napísal Slovenský spisovateľ, Mária Lešková 19. september 2020

Nový vynikajúci román autorky medzinárodného bestsellera Chlapec pri dverách je opäť doslova nabitý napätím a neočakávaným zvratmi od začiatku až do konca.  Alex Dahl vďaka svojím znamenitým trilerom dostala prívlastok nová hviezda severského noir.

Dve matky. Dve dcéry. Jedno srdce.

Keď sa Alisonina šesťročná dcéra Amalie utopí, jej svet sa ponorí do temnoty. Alison sa svoj žiaľ pokúša prekonať, no počas dlhých chladných dní nórskej zimy sa úplne zrúti. Nie je schopná usmiať sa na nevlastného syna, odpísať priateľom na správy, nedokáže sa ani pozrieť na svojho manžela. Chce len jediné: aby sa Amalie vrátila. Náhodou sa dozvie, že dievča, ktoré dostalo srdce jej dcéry, býva neďaleko. Na rozdiel od Amalie má Kaia budúcnosť. Je nažive, pretože v jej hrudi bije Amaliino srdce. A kdesi v najhlbších zákutiach Alisoninej mysle sa pomaly začína rodiť nebezpečný plán... 

ALEX DAHL - nová hviezda severského noir. Napoly Američanka, napoly Nórka, sa narodila v Osle. Študovala ruskú a nemeckú lingvistiku, ako aj tvorivé písanie a podnikový manažment. Svoju literárnu dráhu začala publikovaním poviedok. Jej debutový román Chlapec pri dverách, ktorý zarezonoval aj u slovenských čitateľov, vyvolal mimoriadny medzinárodný ohlas a bol preložený do 10 jazykov. Onedlho vyjde v Spojenom kráľovstve tretí román Alex Dahl s názvom Playdate.

Z anglického originálu The Heart Keeper, ktorý vyšiel vo vydavateľstve Head of Zeus Ltd, London 2019, preložila Lenka Cinková.

Titul  DIEVČA S CUDZÍM SRDCOM vychádza 368 na  stranách, odporúčaná cena 14,90  €.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.