Vytlačiť túto stránku

Vráťte sa do starovekého Grécka s druhým pokračovaním knihy Odyseus - Návrat

Napísal Slovart 18. júl 2020

Všetci milovníci historických príbehov, ktorým minulú jeseň učarovala prvá časť príbehov o najznámejšom antickom hrdinovi, si prídu na svoje. Pokračovanie knihy Odyseus – Prísaha a zároveň aj ukončenie série je na svete a v publikácii Odyseus – Návrat sa opäť ponoríme do sveta mýtov a legiend.

Opisy a strhujúci dej v dokonalej rovnováhe – to je Valerio Massimo Manfredi. Brilantný taliansky spisovateľ, skvelý rozprávač a archeológ, ktorý sa ako spisovateľ medzinárodne preslávil historickou trilógiou o Alexandrovi Veľkom. V knihe Odyseus - Návrat, ktorú na slovenský trh v preklade Diany Farmošovej prináša Vydavateľstvo SLOVART, pokračuje v rozprávaní o najľudskejšom hrdinovi starých gréckych mýtov. Prešlo desať dlhých rokov vojny a krviprelievania, nepokojnej lásky a neuhasiteľne nenávisti, kým boli Trójania porazení. Teraz sa Odyseus so svojimi druhmi musí vydať na spiatočnú cestu na rodnú Itaku. No kým si bude môcť vychutnať svoj radostný triumf – deň pomsty, znovu musí bojovať s ľuďmi, temnými silami prírody, vrtošivou a nevyspytateľnou vôľou bohov.

slovart_odysseus207

Prvý diel zarezonoval medzi čitateľmi a recenzentmi:

„Úplne vo mne vzbudil  obdiv a lásku ku gréckej mytológii.“   Eva, goodreads.com

„Homér so zápletkou. Jasné, pútavé, magické. A vy na konci zistíte, že chcete viac...“  Lila, goodreads.com

„Ak máte radi klasiku, poteší vás prerozprávanie príbehu o Odyseovi od profesora Manfrediho... Autorove opisy Odyseovej cesty a bitiek sú rovnako vzrušujúce ako Homérove, ale zmäkčené milostným príbehom Odysea a Penelope. Celkovo je to kvalitná kniha, ktorú by ste si nemali nechať ujsť.“ Historical Novel Society

„Vzrušujúci príbeh... Je to krásne prerozprávaný epos a fanúšikovia románov o veľkých postavách gréckej mytológie si určite prídu na svoje a nebudú sa vedieť dočkať pokračovania.“ Booklist

O autorovi:

Valerio Massimo Manfredi (1943) je taliansky historik, odborník na antiku. Prednášal na viacerých talianskych i zahraničných univerzitách, viedol niekoľko archeologických expedícií a dodnes spolupracuje s mnohými časopismi. Okrem vedeckej práce sa venuje aj písaniu románov.