Vytlačiť túto stránku

Novou severskou hviezdou v krimi žánri je psychologička.

Napísal Slovart 22. marec 2020

Všetkých fanúšikov kvalitnej detektívnej literatúry poteší, že vo Vydavateľstve SLOVART pokračujeme vo vydávaní severskej krimi. Po Camille Läckberg prichádza ďalšia autorka zo severu, ktorá píše pod pseudonymom Helene Flood.

Jej debutom je kniha Terapeutka, ktorá sa ešte pred vydaním predala do 23 krajín a ašpiruje na jeden z najlepších trilerov roka.

Mladá psychologička Sara si nedávno otvorila súkromnú ambulanciu pre mladistvých, ktorú prevádzkuje v upravenom priestore nad garážou vo vlastnom dome. Obrovskú vilu zdedila so svojím ambicióznym a pracovne vyťaženým mužom, architektom Sigurdom a teraz ju spoločne prerábajú.

V práci sa jej nedarí podľa plánov a aj rekonštrukcia domu postupuje pomalšie ako by chcela. Jedného dňa jej Sigurd nechá na záznamníku zvláštny odkaz a zmizne. V starom dome sa začnú strácať predmety a neskôr sa objavia na pôvodných miestach. Sara dokonca v noci počuje na povale kroky, alebo sa jej to len zdá?

„Pravdepodobne jeden z najlepších trilerov roka.“ – Stavanger Aftenblad

„Prvotriedny debut. Dá sa iba konštatovať, že Nórsko má novú krimi autorku elitnej kvality.“  - Fædrelandsvennen

„Výborne napísaný psychologický triler! Vyvoláva úzkosť, ktorá je v tomto žánri tak potrebná. Vykreslenie postáv je fantastické a je vidieť, že autorka je zároveň aj etablovaná psychologička.“ – Kapprat.se

„Hype okolo Terapeutky je na mieste. Debut Helene Flood je napínavý, skvele napísaný triler o manželovi, ktorý zmizol.“ - Dagsavisen

Prečítajte si vynikajúci debut Helene Flood. Je to „suverénna terapia trilerom“, tvrdí recenzia na portáli  BOK365.

O autorke

Helene Flood má doktorát z psychológie a venuje sa skúmaniu viny a hanby po traumatických udalostiach. Je výskumníčkou v nórskom centre pre štúdie násilia a traumatického stresu (NKVTS) a román Terapeutka je jej debutom.