Dominika Cibulková sa lúči s kariérou vlastnou knihou


Napísal Milan Buno, literárny publicista 17. november 2019

Dominika Cibulková končí s aktívnym tenisom a lúčila sa krstom vlastnej knihy. Autobiografia Tenis je môj život rozpráva o jej živote, športe aj láskach. Knihu jej pokrstil bývalý tréner Roman Lipták, podporiť ju prišli mnohé známe tváre .

Dara Rollins, Adela Banášová, Zuzana Šebová, Zuzana Mauréry, Oľga Feldeková, či Emília Vášáryová. „Nechcela som, aby to bola tenisová biblia, ale aby to bolo písané z môjho pohľadu, príbehom,“ povedala o knihe Dominika.
Matej Lipták bol nepochybne dojatý. „Navždy na teba budem spomínať,“ odkázal svojej hráčke so slzami v očiach. Dojaté boli aj jej známe kamarátky, či samotná Dominika, ktorá im všetkým na záver poďakovala. „Táto kniha je také moje dieťa, ktoré budem všade s hrdosťou nosiť.“

Tenis je môj život

„Keď si spomeniem na moje začiatky, mala som z tenisu stres. Veľmi som chcela hrať, ale bola som nervózna. Koľkokrát sme po prehratom zápase išli ešte s tatinom na stenu a on po dvoch hodinách búšenia do lopty zavolal mamine, že – vie to hrať. Mala som zápal, ale nikdy nie veľké oči.”

Takto si Dominika Cibulková spomína v knihe Tenis je môj život na svoje začiatky. Na písaní sedeli s Andreou Coddington dlhé mesiace, aby ten príbeh čitateľov naozaj bavil a zaujal ich. „Tá kniha sa mi písala výborne, pretože si myslím, že má emóciu. Domča sa dojímala pri ťažkých veciach, dojímala sa pri krásnych spomienkach a to ani nehovorme o láske. No a potom prišlo druhé kolo “slzičiek”, keď si čítala prvé hotové strany, kapitoly. Jej život dostával reálne a veľmi úprimné kontúry na papieri,“ vysvetlila Andrea Coddington pre magazín LepšíDeň.sk.

Dominika v knihe prezradila mnoho vecí zo svojho súkromia, o bývalých partneroch aj o manželovi Michalovi, ktorého nesmierne miluje. Hovorí o úspechoch i pádoch, o ťažkých tréningoch a tiež zložitých začiatkoch, kedy jej nikto neveril. Psychika bola pre ňu vždy dôležitá.


„Vždy som však bola človek, ktorého ani najväčší úspech nezmenil a určite by to dosvedčilo aj celé moje okolie. Som človek, ktorý si vie zo seba urobiť vždy srandu, neprežívam sa a preto som mimo kurtu nikdy nemala problém s tým, že by som ulietavala. Nie som človek, ktorý by sa vedel pretvarovať. Myslím, že som vždy veľmi úprimná a racionálna,“ dodáva pre magazín LepšíDeň.sk.

Herečka Zuzka Šebová odporúča:

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.