Nevinní a bezbranní sú ohrození

V novom románe Pochovaní zaživa sa vrátime do septembra 2009, kedy sa začína písať príbeh neskutočnej ľudskej krutosti, a hoci sa kniha zaobíde bez masakrálnych vrážd, bezcitnosť voči tým najslabším a najzraniteľnejším, nemá obdoby. 

Priaznivci kráľa slovenskej krimi majú Vianoce dvakrát do roka. Raz v decembri a druhýkrát v lete, kedy už tradične vychádzajú nové knihy Dominika Dána.

Dvadsiata ôsma kniha Dominika Dána je zároveň aj prvou, ktorá sa počas celého rozprávania koncentruje len na jeden príbeh. Autor vždy doteraz rozohral viacej dejov, náročnosť a vypäté emócie si vyžadujú iný prístup. Cielené vyhladzovanie ľudí v domove dôchodcov je nielen citlivá, ale aj tabuizovaná téma. Samozrejme, že kniha Pochovaní zaživapoukazuje na zločin, ale medzi riadkami nás núti zamyslieť sa nad našimi vlastnými príbuznými. Dávame im dostatok lásky a porozumenia aj na sklonku života? 

Každý jeden z nás sa túži dožiť šťastnej a dôstojnej staroby. Mnohým sa toto celoživotné snaženie vydarí a ich život vyústi do vysnívanej pokojnej jesene, iní majú smolu, dožijú sa ignorácie od rodiny a nezriedka im ide o život. Práve o holé životy ide aj starým ľuďom pochovaným zaživa v dome hrôzy. Tu sa začína prípad neuveriteľnej ľudskej krutosti a hyenizmu – prípad, s ktorým sa detektívi z oddelenia vrážd musia popasovať. Ochorel Burger a prišli o Petru, vážne zranenú pri tajnej operácii. Richardovi Krauzovi už nemá kto poradiť, musí si vystačiť s tým, čo sa stihol naučiť od najstaršieho z detektívov. Aby toho nebolo dosť, aj spoľahlivý Chosé opúšťa partiu, aby sa na vlastnú päsť vydal po stopách zákerného strelca Gaba.

„Som rád, že autor vybočil zo svojej tradičnej schémy a dal svojmu štýlu iný, pre skalných fanúšikov netradičný šat. Všetko funguje ako má, kniha sa doslova číta sama. Som presvedčený o tom, že z nej budete mať podobne skvelý zážitok, ako ja.“                                                                              

Tibor Porubän, recenzia na blogu Panta Rhei 

O autorovi

Dominik Dán sa viac ako dvadsaťpäť rokov zaoberá vyšetrovaním zločinov. Osobné kontakty 

s vrahmi, lupičmi, únoscami a inou „lepšou spoločnosťou“ mu umožnili pochopiť nepísané zákony podsvetia. Z bohatých skúsenosti čerpá pri písaní mrazivo autentických detektívnych príbehov. Všetky jeho predchádzajúce knihy vyšli vo Vydavateľstve SLOVART a okamžite sa stali bestsellermi. Podľa románu Červený kapitán bol nakrútený úspešný akčný film. Kniha Pochovaní zaživaje štvrtá, ktorá vychádza aj v limitovanej edícii s podpisom a poradovým číslom knihy. Audioknihy Dominika Dána z vydavateľstva Publixing si všetci fanúšikovia môžu kúpiť na stránkach www.publixing.com alebo v každom dobrom kníhkupectve. A pre nedočkavcov tu je     e-kniha, ktorá vychádza s 2 týždňovým predstihom. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.