Vytlačiť túto stránku

Nový prípad najslávnejšej forenznej antropologičky

Napísal Slovart 04. máj 2019

Obľúbená autorka krimi románov Kathy Reichs si pre čitateľov pripravila ďalší, už štrnásty, prípad o antropologičke Temperance Brennanovej. Jej príbehy fanúšikovia poznajú aj vďaka seriálu Kosti.

V novej knihe Kosti v sude si vybrala prostredie automobilových závodov. Na pretekársky okruh v Charlotte sa zišlo dvestotisíc fanúšikov, aby podporili svojich favoritov v jedných z najvýznamnejších pretekov NASCAR. V rovnakom čase sa na neďalekej skládke nájde mŕtvola. Keď správa o náleze prenikne do médií, Temperance Brennanovú vyhľadá mechanik jedného z tímov, ktorý už dvanásť rokov pátra po svojej staršej sestre – nádejnej automobilovej pretekárke. Zdá sa, že niekto sa úpenlivo snaží, aby pravda nikdy nevyplávala na povrch. Román Kosti v sude práve vychádza vo Vydavateľstve SLOVART v preklade Patrika Roľka. 

Z recenzií

„Kathy Reichs je na vrchole svojej hry.“- The New York Times

„Geniálne vybudované napätie.“– New York Daily News

„Mrazivé až na kosť.“– Entertainment Weekly

„Ako každý príbeh od Kathy Reichs – aj tento – keď ho začnete čítať, aj zabudnete, že ste už pol dňa nejedli.“– Janka, martinus.sk

O autorke

Kathy Reichs (1950, Chicago) je forenzná antropologička, certifikovaná Americkou radou súdnej antropológie. Preslávila sa románom Prídem ťa zabiť(SLOVART 2013), ktorý sa stal bestsellerom New York Times a získal Ellisovu cenu za najlepší debut. Ústredná postava, forenzná antropologička Temperance Brennanová, vystupuje ako autorkino alter ego aj v ďalších jej dielach. V trileroch z prostredia forenzných vied sa opiera o vlastné bohaté skúsenosti; spolupracovala s úradom hlavného súdneho lekára štátu Severná Karolína a dnes pôsobí aj v Laboratoire de Sciences Judiciaires et de Médecine Légale v kanadskom Québecu. Zúčastnila sa vyšetrovania genocídy v Rwande, pri identifikácii obetí druhej svetovej vojny, vojnových konfliktov v Kórei a juhovýchodnej Ázii a pomáhala pri exhumácii masového hrobu v Guatemale. Je producentkou úspešného seriálu Kosti, inšpirovaného jej knižnými príbehmi i skúsenosťami.