Kvety v podkroví

Napísal Mária Lešková, Noxi 21. apríl 2019

Prvá časť monumentálneho päťdielneho románu. Milióny čitateľov na celom svete zaujal tento temný a napínavý príbeh vášne a zrady štyroch nevinných detí, uväznených sebectvom vlastnej matky.

Prvá časť svetoznámeho päťdielneho románu Virginie Andrews opisuje na základe skutočných udalostí osudy štyroch súrodencov v povojnovom období v Spojených štátoch amerických, ktorým sa po smrti otca zásadne zmení životná situácia.

Ich matka, krásna, šarmantná žena sa po náhlom úmrtí manžela ocitne bez prostriedkov a rozhodne sa vrátiť do domu svojich nesmierne bohatých rodičov. Aby urovnala starý konflikt, ktorý spočíval v tom, že si vzala za manžela svojho strýka, a tiež aby získala obrovský rodičovský majetok, rozhodne sa „neprilievať olej do ohňa“ a zatají pred prísnym, chorľavým otcom svoje deti. Malé dvojičky a dvaja dospievajúci súrodenci, Chris a Cathy, prežívajú svoje detstvo v podkroví luxusného domu, zavretí pred svetom, bez možnosti vyjsť na čerstvý vzduch a bez akýchkoľvek kontaktov s inými ľuďmi. Aké útrapy a trápenia čakajú deti, ponechané na seba samých, bez rodičovskej lásky a starostlivosti? Ako sa táto neľahká situácia odzrkadlí v ich správaní a na ich zdraví? A ako sa vyrovnajú so zložitým obdobím dospievania dvaja mladí, zúfalí ľudia? Podarí sa im napokon dostať sa na slobodu?

Virginie Andrews, úspešná americká spisovateľka sa preslávila predovšetkým svojím najznámejším románom Kvety v podkroví. Sedem rokov po napísaní prvého románu sa dostala do čitateľského  povedomia a jej knihy se stali bestsellermi, ktoré boli preložené  do vyše dvadsiatich jazykov.

Román KVETY V PODKROVÍ vychádza na 376 stranách, odporúčaná cena 11,90 €.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.