Nové pokračovanie Denníku odvážneho bojka (13.) s názvom Snehová bitka

Napísal Ikar, Lucia Čarná 23. marec 2019

Jarné prázdniny skončili ale zima ešte nepovedala svoje posledné slovo. Hrdina knižnej série Denník odvážneho bojka dobre vie, ako využiť veľkú snehovú nádielku. V najnovšom pokračovaní rozpúta na ulici obrovskú snehovú bitku. 

Denník odvážneho bojka (Diary of Wimpy Kid) patrí medzi najúspešnejšie knižné série pre čitateľov vo veku od 10 rokov. Aj na Slovensku rozpútal istým spôsobom „bojkomániu“. Jednotlivé diely patria dlhodobo medzi najpredávanejšie detské knihy. „Jednotka“ vyšla v roku 2010 a predalo sa z nej doteraz viac ako 30 000 kusov. V budúcom roku sa teda Denník odvážneho bojka dočká výročia - 10 rokov s detskými čitateľmi. 

O čom je kniha DOB 13 - Snehová bitka:

Keď sa v Gregovej škole začnú snehové prázdniny, z ulice sa stane zimné bojisko. Decká súperia o územie, stavajú obrovské snehové pevnosti a bránia ich neľútostnou guľovačkou. Greg Heffley a jeho verný kamoš Rowley Jefferson sa ocitnú uprostred najhoršej trmy-vrmy.
Musia kľučkovať medzi možnými spojencami, zradcami a znepriatelenými bandami, zatiaľ čo sa celá ulica mení na blázinec. Keď sa sneh roztopí, vyjdú z toho Greg s Rowleym ako hrdinovia? Alebo budú radi, že aspoň vyviazli živí?

Z anglického originálu Jeff Kinney: Diary of a Wimpy Kid: The Meltdown (Amulet Books, New York 2018) preložila Elena Guričanová.

Ukážka z knihy Snehová bitka:

Január

Pondelok
Všetci ľudia z našej ulice sa dnes vyvalili von a užívajú si teplo a slnko. Teda všetci okrem MŇA. Ako by som sa mohol tešiť z horúčav uprostred zimy?  

Susedia hovoria, že počasie sa zbláznilo ako keby to bolo vtipné, ale MNE sa to ani trochu nepozdáva. Možno som staromódny, ale podľa mňa by malo byť chladno v zime a teplo v LETE. 

Počul som, že sa zohrieva celá planéta a môžu za to ľudia. Nech sa nikto neopováži viniť MŇA, veď som sa tu ocitol len nedávno. 

Ak sa svet OZAJ otepľuje, dúfam, že sa to neudeje príliš RÝCHLO. Keby všetko išlo ako doteraz, na strednú školu sa už budem voziť na ťave. 

O autorovi: 

Jeff Kinney sa so sériou Denník odvážneho bojkadostal na prvé miesto v rebríčku najpredávanejších autorov časopisu New York Timesa v hlasovaní detských divákov televízie Nickelodeon šesťkrát získal cenu za najobľúbenejšiu knihu. Časopis Time ho zaradil medzi 100 najvplyvnejších ľudí na svete. Založil webovú stránku Poptropica, ktorú časopis Timezačlenil do rebríčka päťdesiatich najlepších na svete. Detstvo prežil vo Washingtone a v roku 1995 sa presťahoval do Nového Anglicka. Teraz žije s manželkou a dvoma synmi na juhu štátu Massachusetts, vlastnia kníhkupectvo s názvom An Unlikely Story(Neuveriteľný príbeh). 

www.ikar.skwww.bux.sk

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.