Aký žáner vládne u mladých čitateľov?

Nesmrteľní hrdinovia, zázračné svety, rany osudu, smrteľné hrozby a záchrana sveta. To spája mnohé fantasy série pre mladých aj dospelých čitateľov, ktoré vychádzajú vo svete aj u nás. 

slovart y19

Každý z nás potrebuje nejaký únik z bežnej reality, prečo neujsť do sveta mágie a nadprirodzena? Hrdinovia majú odvahu vyriešiť takmer akýkoľvek problém a tú dodávajú aj svojim čitateľom. Žáner fantasy stále vládne young adult literatúre, vieme to aj my vo Vydavateľstve SLOVART, a preto sa snažíme prinášať mladým čitateľom to najlepšie, čo v tomto žánri vychádza. 

Osvedčenú autorku Holly Black môžu slovenskí čitatelia poznať vďaka sérii Magistérium, ktorú napísala spolu s Cassandrou Clare. Teraz prichádza s novou fantastickou sériou Férska ságas úvodnou časťou Krutý princ o manipulácii aj nevyspytateľných vášňach. 

Na konci januára sme vydali aj pokračovanie série Na dvore z tŕňov a ruží,  o odvážnej Feyre, ktorá musí spoznať svoje nové nesmrteľné telo a schopnosti, o ktorých dlho ani netušila, v románe Na dvore z hmly a besuod etablovanej autorky Sarah J. Maas

V češtine vyšla prvá časť novej série Sedmiříší v troskách– Síla ohně od autorky menom Cinda Williams Chima. Je presiaknutá temnou mágiou a nebezpečenstvami, z ktorých tuhne krv v žilách. 

Ak však radšej čítate príbehy z reálneho života o normálnych hrdinoch, ktorí neoplývajú nadprirodzenými schopnosťami, vo Vydavateľstve SLOVART sme pripravili aj niečo pre vás. Koncom januára vyšla novinka od Benjamina Alire Sáenza, ktorý nás dojal svojou predchádzajúcou knihou o sile priateľstva a rodiny Aristoteles a Dante spoznávajú svet a tajomstvá vesmíru. V románe Nevysvetliteľná logika môjho života sa stretávame so Salom, ktorý nastupuje do maturitného ročníka. Sal vyrastá s adoptívnym otcom gayom v milujúcej mexicko-americkej rodine a celkom sa teší na všetko, čo ho v poslednom roku na strednej škole čaká. Do jeho života však nečakane zasiahne minulosť. On a jeho najlepšia kamoška Samantha musia náhle čeliť udalostiam, ktoré ich donútia prehodnotiť, v čo veria, aj ako sa vyrovnať so stratou najbližších a so žiaľom. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.