Burger bez mäsa? Dá sa a je dokonalý.

Nina Olsson vás originálnym ingredienciami presvedčí o tom, že dobrý burger sa dá pripraviť aj bez mäsa. Vďaka inšpiráciám z rôznorodých národných kuchýň sú jej vegeburgery neodolateľné na pohľad a aj pre chuťové poháriky. 

Nová rocková hviezda vegetariánskej kuchyne Nina Olsson debutuje v slovenčine kuchárskou knihou Vegeburgery – zbierkou receptov na vegetariánske a vegánske burgery. Tie sú v jej podaní natoľko krásne a chutné, že zaskočia aj zarytých všežravcov. Inšpiráciu pri ich zostavovaní čerpala z celého sveta – popri americkej, no bezmäsitej klasike nájdete v knižke aj recepty na halloumi, berlínsky alebo „suši“ burger. Základný recept zahŕňa aj bezlepkové varianty. Nechýbajú ani postupy na tradičné či exotické omáčky.

O autorke

Nina Olsson je švédska šéfkuchárka, fotografka a autorka vegetariánskeho blogu NourishAtelier.com. Jedlu sa kreatívne venuje viac ako 10 rokov pre rôzne časopisy, za svoju prácu dizajnérky a stylistky v gastro oblasti získala niekoľko ocenení. Žije v Amsterdame. Na instagrame ma viac ako 130.000 fanúšikov a úspešná je aj so svojimi predchádzajúcimi knihám Bowls of Goodness a Feast of Veg. Nina má za sebou aj kariéru ako majiteľka švédskej reštaurácie v Barcelone, kde sa preslávila vďaka televíznej šou o severskej kuchyni. 

Ukážky z receptov nájdete tu: https://issuu.com/slovart/docs/vegeburgery_ukazka

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.