Fulmaya na rázcestí

Speváčka, herečka, spisovateľka a publicistka Dorota Nvotováprichádza so zásadnými novinkami. V novej knihe Fulmaya na rázcestí pokračuje v autobiografickom cestopise  a v rovnakom čase vydáva očakávaný štúdiový album More.

Album More pod značkou Slnko Records a knižný titul Fulmaya na rázcestí od Vydavateľstva SLOVART vychádzajú 28. 11. 2018. Obidve diela v tento deňuvedie autorka s hosťami na koncertnom krste v bratislavskom klube Randal. 

Pokračovanie úspešnej prvotiny vychádza pod názvom Fulmaya na rázcestí. Po divokých rokoch cestovania a sprevádzania v Himalájach si Dorota Nvotová (a jej nepálske alter ego Fulmaya) môže vybraťmedzi istotou a neistotou, medzi dobrodružstvom a rodinným životom, medzi karmicky správnym a nesprávnym rozhodnutím. A ponesie za to, samozrejme, aj následky. Dorota opäťpíše svojím prirodzeným civilným štýlom, nevynechávajúc kočišský slovník a pikantné informácie. 

Albumom More robí Dorota Nvotová čiaru za predošlou tvorbou a prináša novú prelomovú nahrávku. Jej najciteľnejšou zmenou je nová kapelová zostava po takmer 15 rokoch. K zásadnému kroku ju nasmerovala spolupráca na muzikáli Peter a Lucia s Jakubom Ursinym a skupinou Talent Transport, ktorú tvoria Vladislav "Slnko" Šarišský, Marián Slávka a Filip Hittrich. Práve spomínaní muzikanti, známi aj z projektov Longital či Hrana, stáli pri zrode Dorotinho nového albumu, pri ktorom kompletne zmenili jej pohľad na vlastnú hudbu.

Album More vznikal šesťrokov a je čiastočne konceptuálny. Piesne Káthmandu, Bratislava, Moskvači Maldivyodrážajú život na miestach, na ktorých speváčka posledné roky žila. Keďže každá skladba vznikala v inom životnom období, nahrávka vyniká pestrosťou a prekvapivými momentmi. Hudba zrela pomerne dlho, keďže tvorbu načas zatlačili do úzadia cestovateľské aktivity a rodina. More je zároveňprvým albumom Doroty Nvotovej, ktorý vychádza aj na platni.“Vinyl bol vždy mojím snom, no ani jeden album sa mi ho zatiaľnezdal hodný. Ažtento,”hovorí svojrázna hudobníčka a spisovateľka.

Dorota Nvotová odštartovala svoje hudobné pôsobenie v kapele Overground, pokračovala sólovou tvorbou a albumami Dorota Nvotová Sila vzlyku. Hudobne sa podieľala na projektoch Peter a Lucia Bolo nás jedenásť. Mimoriadne aktívna umelkyňa je tiežznámou cestovateľkou a spisovateľkou. Cesty z Nepálu a Indie popísala v autobiografickom knižnom románe Fulmaya, ktorého pokračovanie vychádza aktuálne pod názvom Fulmaya na rázcestí. Pod rovnakým názvom prevádzkuje vlastnú cestovnú kanceláriu, ktorá sprostredkúva netradičné zájazdy do Nepálu, Indie, Ruska, Maldív či treky v Himalájach. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.