Hrdinský epos o kapitánovi Báthorym sa chýli ku koncu!

Čitateľmi netrpezlivo očakávané piate pokračovanie dobrodružstiev kapitána Báthoryho je tu. Bude aj posledné? Vydavateľstvo SLOVART vydáva nový román Juraja Červenáka, Hradba západu, v ktorom Kornel Báthory bojuje proti hordám osmanských bojovníkov. 

Tí prekročili Dunaja obkľúčili pevnosť Újvár - Nové Zámky, ktorú v kresťanskom svete nazývajú Hradba západu. A ak padne, bude ohrozená celá ríša. Obrancovia sú odhodlaní bojovať do posledného dychu, no čelia mnohonásobnej presile. Báthory sa ale viac než o pevnosť obáva o osud svojho syna Michala, priateľa Voronina a milovanej Juliany. Tí sa stratili kdesi v kraji zachvátenom nepriateľským drancovaním. Navyše ich stopu zachytila obávaná barónka Rónayová prezývaná Vlčica. Skúsený autor Juraj Červenák v spletitom románe o najkrvavejšej vojne, aká sa kedy odohrala na území dnešného Slovenska, uzatvára príbeh viacerých postáv z epickej ságy o dobrodružstvách kapitána Báthoryho. Bude to však aj záver celého eposu?

O autorovi:

Juraj Červenák (1974) žije v malebnom historickom meste Banská Štiavnica. Od roku 2005 je profesionálnym spisovateľom a filmovým publicistom. Knižne debutoval v roku 1993, odvtedy vydal dve desiatky kníh, väčšinu z nich v češtine. Presadil sa ako autor historickej fantasy so slovanskými motívmi. Cyklus Černokňažník sa odohráva na začiatku 9. storočia v časoch bojov s Avarmi a utvárania prvých slovanských kniežatstiev. 

V slovenčine Červenák publikoval viacero poviedok v časopise Fantázia, ako aj román na pokračovanie Sekera z bronzu, rúno zo zlata, v ktorom sa bájni Argonauti plavia po Dunaji až na územie dnešného Slovenska. Autorovu tvorbu charakterizuje postupný odklon od mytologickej fantasy k historickému románu. Vyvrcholením tohto vývoja je práve séria Dobrodružstvá kapitána Báthoryho. Momentálne sa venuje aj žánru historickej detektívky. Hlavnými hrdinami týchto príbehov sú kapitán Stein, notár Barbarič a kaprál Jaroš – vo Vydavateľstve SLOVART vyšli zatiaľ tituly Mŕtvy na Pekelnom vrchu, Krv prvorodených, Ohnivé znamenie, Diabol v zrkadle, Vlk a dýka

Juraj Červenák je držiteľom viacerých žánrových ocenení vrátane Ceny Fantázie, Ceny o najlepšiu fantasy či Ceny Akadémie sci-fi, fantasy a hororu za najlepšiu českú a slovenskú knihu roka. Jeho romány a poviedky vyšli aj v poľštine, ruštine a angličtine.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.