Vytlačiť túto stránku

Sestry súperia o kráľovu priazeň

Napísal Slovart 12. september 2018

Román Druhá Boleynová, ktorý práve vychádza vo Vydavateľstve SLOVART je silným a presvedčivým dielom o láske, vášni, ambícii a intrigách odohrávajúci sa na tudorovskom dvore. Príbeh Philippy Gregory bol spracovaný do filmovej podoby pod názvom Kráľova priazeň (orig. The Other Boleyn Girl). 

O knihe

Píše sa rok 1521 a na anglickom tróne sedí Henrich VIII. Kráľovský dvor sa utápa v radovánkach, usporadúvajú sa turnaje, tanečné zábavy, kráľ sa oddáva poľovačkám. Kráľovná Katarína upadá do nemilosti, lebo Henrichovi neporodila vytúženého syna. Na dvor prichádzajú Mary Boleynová a jej sestra Anna. Ich rodina túži po moci a pre svoj cieľ neváha bezohľadne využívať dcéry. Mary sa vydá, no stane sa kráľovou milenkou a porodí mu dcéru a syna. Kráľov záujem o ňu chladne a zatúži po jej sestre Anne. No tej ide o viac ako o postavenie milenky. Román je pokračovaním literárneho cyklu o dynastii Tudorovcov. 

História kráľovských rodov je v podaní Philippy Gregory kráľovská zábava. 

 Time

O autorke

Philippa Gregory(1954) je svetoznáma autorka historických románov. Narodila sa v Keni a ešte ako dieťa sa presťahovala s rodičmi do Londýna. Na univerzite v Sussexe vyštudovala históriu a na univerzite v Edinburghu získala doktorát v odbore anglická literatúra 18. storočia. V súčasnosti pôsobí ako spisovateľka v slobodnom povolaní a ako redaktorka spolupracuje s viacerými časopismi, novinami aj televíziou. Preslávila sa najmä ako autorka historických románov z obdobia vlády dynastii Plantagenetovcov a Tudorovcov. Napísala vyše dvadsať románov, no píše aj populárne náučné knihy a detskú literatúru. Niektoré jej diela boli sfilmované. Vo Vydavateľstve SLOVART jej vyšli romány Katarína Aragónsk(2017).