Tí, čo poznajú svoju minulosť, nie sú odsúdení si ju zopakovať

Vo Vydavateľstve SLOVART vyšli dve knihy, ktoré pútavým spôsobom približujú detskému čitateľovi dejiny našej krajiny. Kniha Stručné dejiny Slovenska pre mladých čitateľov prevedie nadšencov histórie našou minulosťou od praveku až po vznik samostatného Slovenska. 

slovart_050718_1

Nečakajte však suchopárnu učebnicu plnú rokov, mien, udalostí a iných faktov. Významné udalosti slovenských dejín sú podané tak prehľadne a jasne, že si ich zapamätajú všetky deti.

Autorka jedinečnej publikácie, Denisa Gaálová, je učiteľka dejepisu na bratislavskom gymnáziu a v minulosti učila aj na základnej škole. 

Veľmi úspešným počinom Vydavateľstva SLOVART v rámci detskej literatúry faktu je aj edícia Naše hrôzyplné dejiny.

V najnovšej knižke Za všetko (ne)môže Štúrsa dostávame do 18. storočia, do obdobia osvietenstva, keď sa z feudálneho spoločenstva začínajú vyčleňovať moderné národy. Mladých čitateľov čaká listovanie v cholerovom denníku či rátanie škôd, ktoré za sebou nechali Napoleonovi vojaci. Dozvedia sa, aj čo sa udialo 22. augusta 1830 v liptovskomikulášskom hostinci Čierny orol, prečo vlastne zomrel Štúr, čo je to silozpyt a množstvo iných zaujímavostí. A ako odmenu za čitateľskú vernosť si môžu zarapovať Žiadosti slovenského národa.

Autor Róbert Beutelhauser je stredoškolský učiteľ a vo Vydavateľstve SLOVART mu vyšli aj tieto knihy o dejinách pre deti: Barbarskí SlovaniaOd porážky k porážke – Slovensko v stredoveku a TurciHabsburgovci a iné pohromy

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.