Indická Johanka z Arku v boji za svoje kráľovstvo

Hrdinský príbeh vodkyne indickej armády je inšpirovaný skutočnými historickými udalosťami. Kráľovná Lakšmí Báí je za svoje činy z obdobia kolonizácie Indie dodnes považovaná za národnú hrdinku. 

„Za niektoré veci sa oplatí bojovať... za iné zomierať.“

V duchu tohto hesla sa rozvíja príbeh indickej kráľovnej Lakšmí v historickom románe autorky Michelle Moran – Kráľovná rebelka, ktorý vyšiel vo Vydavateľstve SLOVART. Hrdinský príbeh vodkyne indickej armády je inšpirovaný skutočnými historickými udalosťami. 

O knihe 

Keď v polovici devätnásteho storočia Británia zdvihne zbrane proti Indii, očakáva rýchle a ľahké víťazstvo. India je nejednotná, roztrieštená na nezávislé kráľovstvá, a preto sa svojou silou nemôže rovnať britskému impériu. No keď anglickí vojaci prídu do kráľovstva Džhánsí, stretnú sa s nečakaným odporom. Kráľovná Lakšmí namiesto toho, aby ticho kapitulovala, postaví dve armády – mužskú a ženskú – a vyrazí do boja, rozhodnutá chrániť svoju krajinu a svoj ľud. Hoci britskému vojsku s lepšou výzbrojou a výcvikom jej vojaci sprvu nenaháňajú strach, Lakšmí odmietne ustúpiť pred impériom, ktoré sa pokúša vziať jej nadovšetko milovanú krajinu

„Michelle Moran znovu dokazuje, že si vybrať a pôsobivo oživiť dávno zabudnuté historické osobnosti.“ The Boston Globe

O autorke

MICHELLE MORAN (1980) sa narodila v Kalifornii v USA. Na univerzite v Claremonte vyštudovala anglickú a americkú literatúru a šesť rokov pracovala v školstve. Neskôr veľa cestovala a pomáhala pri archeologických vykopávkach v Izraeli a to ju inšpirovalo k písaniu historických románov. V súčasnosti je spisovateľkou v slobodnom povolaní. Jej diela boli preložené do vyše dvadsiatich jazykov. Vo Vydavateľstve SLOVART jej vyšli romány: Nefertiti(2007), Nefertari(2009), Kleopatrina dcéra(2010), Madame Tussaud(2012), Druhá cisárovná(2016).

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.