Vytlačiť túto stránku

Magický príbeh o záhadných bytostiach, ktoré nám vŕzgajú pod posteľou

Napísal Slovart 23. jún 2018

Tom Fletcher má 32 rokov a na svoj vek toho stihol neuveriteľne veľa. V rodnej Británii sa preslávil ako spevák, skladateľ, gitarista, spisovateľ a vlogger. Vychádzajúca hviezda detskej literatúry, ktorú prirovnávajú k jeho slávnemu krajanovi Davidovi Walliamsovi, je aj gitaristom a spevákom kapely McFly, či autorom hitov pre kapelu One Direction.

Vo Vydavateľstve SLOVART práve vychádza jeho prvá kniha v slovenčine pod názvom Vrzgoši – venoval ju svojej žene Giovanne a nie je náhoda, že dvaja vrzogši v príbehu sa volajú Buddy a Buzz. Sú to totiž mená ich dvoch synov. A kto že sú tí Vrzgoši? Záhadné bytosti žijúce v paralelnom svete Ulod, ktorí majú radi naše smeti a jedného dňa kvôli ním zmiznú všetci dospelí a deti zostanú odkázané sami na seba. 

Poznávacím znamením Toma Fletchera je jeho humor. Malí čitatelia ho spoznali ako vtipného autora v jeho prvej knihe The Dinosaur that Pooped Christmas– tá sa stala najpredávanejším debutujúcim titulom pre deti roku 2012. Jeho druhá knižka The Christmasaurusje zároveň aj úspešným muzikálom. U nás vyjde koncom roka 2018 pod názvom Santasaurus

Tom Fletchersi zobral za manželku svoju lásku zo strednej školy Giovannu Falcone. Rovnako ako Tom, aj Giovanna je úspešná vloggerka a autorka detských kníh. Tom a Giovanna Fletcherovci napísali spoločnú knihu pre mladých čitateľov (young adult) pod názvom Eve of Man. Kniha v Británii vyšla v máji a v slovenčine ju pripravuje Vydavateľstvo SLOVART. 

O knižke Vrzgoši

Hlavná hrdina príbehu Lucy, má stále pocit, že ju spod postele niekto sleduje, ale nikdy nikoho nevidela. Až jedného rána zistí, že všetci dospelí zmizli. Decká sa tešia, konečne si môžu robiť, čo sa im zachce. Všade naokolo však zavládne zmätok nad zmätok, mesto je hore nohami. Lucy sa rozhodne zistiť, kam sa dospeláci podeli. Nedávno zmizol ocko a potom aj mama. To teda nie! Pôjde ich hľadať a privedie ich späť. Nič jej v tom nezabráni... nikto, iba ak by v tom boli... vrzgoši. 

Preložila: Oľga Kralovičová

Vekové odporúčanie: 9+