Láska má mnoho podôb, nech jej dáte akékoľvek meno

“Ak ste pripravený na poriadnu ranu do brucha a radi čítate odvážne a naliehavé, oduševnené a čisté, brutálne a jemné, ľudské a krásne romány, tak ste na správnom mieste.”– Nicole Krauss, autorka knihy Dejiny lásky

“Tento román je zmyselný... ľúbostný list, žiadosť a niečo ako epitaf... Neuveriteľne krásna kniha.”– The New York Times Book Review

“Do filmu som sa zamiloval a kniha ma totálne odpálila!”– Marc Jacobs, módny návrhár

Vo februári mal na Slovensku premiéru film Daj mi tvoje menoa v marci získal Oscara za adaptovaný scenár. Bol natočený podľa rovnomennej knihy, ktorá práve vychádza vo Vydavateľstve SLOVART v preklade Kataríny Varsikovej. 

Román Daj mi tvoje meno je úprimnou poctou ľudskej vášni a dostane sa pod kožu každému. Elio má sedemnásť a jazyk vášne pozná najmä z kníh a hudby. Vie, čo znamená túžiť, napriek tomu náhle čelí intenzite pocitov, na ktorú ho nemohlo nič pripraviť. Letný hosť jeho rodičov, 24-ročný spisovateľ Oliver, ho rozčuľuje, mätie, fascinuje i znepokojuje. Na slnečnej talianskej Riviére sa začína odvíjať príbeh hľadania intimity, ktorá dokáže spojiť dve bytosti tak, že viac nezáleží na tom, kde sa končí jedna a začína druhá.

O autorovi

Americký spisovateľ André Acimanje autorom kníh Out of EgyptFalse Papers Daj mi tvoje meno (SLOVART 2018) a editorom The ProustProject, zbierky esejí o Proustovom diele Hľadanie strateného času. Na City University v New Yorku vyučuje literárnu komparatistiku. S rodinou žije na Manhattane. Film Daj mi tvoje meno, nakrútený podľa románu Andrého Acimana bol nominovaný na Oscary za: Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe, Najlepší film, Najlepšiu hudbu aj mnoho iných významných ocenení. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.