Ochráňte svoje telo pred chorobami!

Napísal Milan Buno, literárny publicista 19. apríl 2018

Odporúčam Vám jednoduché cvičenie. Každý deň si pri rannej hygiene ukazovákmi trite krídla nosa takou silou, aby na seba nosová sliznica doliehala. Premasírujte tak celý nos spôsobom, že jeden ukazovák ide hore a druhý dolu.

Keď budete toto cvičenie robiť pravidelne, nedostanete infekčnú nádchu a zároveň ochránite telo aj pred inými chrípkovými vírusmi.

MUDr. Josef Jonáš je autorom legendárnej knihy Krížovka života, ktorá vyšla v slovenskom jazyku. V Česku zaznamenala neuveriteľný úspech, predalo sa už pol milióna kusov a stále sa dotláča. Pre mnohých ľudí bola doslova bleskom z neba. 
„Moje krédo je pomôcť ľuďom, osvietiť ich. Žasli by ste, ako sa dá predchádzať rakovinám, astme, depresiám, chorobám detí..."tvrdí doktor Josef Jonáš. 

Prvý zakladateľ detoxikačnej metódy v Česku a autor viacerých knižných bestsellerov. S obľubou tvrdí, že základom je porozumenie liečiteľských schopností našich predkov.

Polovicu obyvateľov civilizovaného sveta kosia srdcové a cievne choroby, tretinu zhubné nádory. V zostávajúcich niekoľkých percentách sa tiesnia úrazy s infekciami, vrodené choroby, opotrebovanosť vekom, samovraždy, cirhóza pečene, cukrovka a desiatky ďalších chorôb. „Je nevyhnutné liečiť chorého človeka a nie choroby jednotlivých orgánov. Tak znela jedna z poučiek staročínskeho lekárstva,“pripomína uznávaný lekár Josef Jonáš.

Človek je taký, že vidí to, o čom vie. O čom nevie, to nevidí. Vydajme sa v sprievode šikmookých mužov po spletitých cestách rovnováhy. Akým spôsobom dnes dosahujeme rovnováhu, ktorá bola od dávna považovaná za nutný predpoklad života a zdravia?

Z rozumu profituje technika a veda vôbec, ale nie do takej miery, aby ľudstvu pomáhali. Chorých neubúda, vzťahy medzi ľuďmi sa nezlepšujú, všetko je v pohybe. Aj preto naša racionálna logika 21. storočia potrebuje rovnováhu. Nachádza ju napríklad v zdanlivo iracionálnom učení Ďalekého východu.

Aj o tom všetkom je kultová kniha Krížovka života.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.