Príbeh, v ktorom sa nájdu mnohí

„Hovorí sa, že ak si niekoho pripútaš, si zaňho zodpovedný po zvyšok života. Otázka znie, či to stojí za to.“ Týmito slovami uvádza svoj nový román pre young adult čitateľky Stálo to za to spisovateľka Miroslava Varáčková. 

Rozpráva príbeh jednej bežnej, zdanlivo normálnej rodiny, v ktorom sa prekvapivo nájdu mnohí. Lebo získať od života dobré karty niekedy na rozohranie hry nestačí.

            V knihe sledujeme vzťah dvoch sestier. Lívia je tá staršia. Tá úspešnejšia. Tá populárnejšia. Baška je tá, čo ostala na druhej koľaji... a to nielen v babských kruhoch na škole, ale aj doma a v srdciach rodičov. Keď sa Lívii rúca budúcnosť pred očami, rieši všetko po svojom a ničí všetkých naokolo. Nanešťastie je rodičovská láska slepá a pravda nemá šancu. No ktorá sestra je v skutočnosti tá silnejšia a rozhodnejšia? Ktorá dokáže obetovať všetko, aby zabránila ďalšiemu súženiu?

Vo svojej štrnástej knihe, pre mladých dospelých sa Mirka Varáčková ponorila do navonok šťastnej rodiny, aby odhalila jej nešťastie.

O autorke:

MIROSLAVA VARÁČKOVÁ má doma troch chlapov a psa. Keď ich ráno vypraví do práce a do školy, odpláva ku klávesnici počítača a do sveta fantázie. Každá jej nová kniha je totiž cestou, na ktorú sa so svojimi hrdinkami vypraví. Ich cieľ nie je nikdy jasný, ten objavujú spolu a ich zážitky formujú nielen Mirku, ale aj jej hrdinky.

Stálo to za to (SLOVART 2018) je Mirkina štrnásta kniha. Medzi jej najznámejšie a čitateľmi najobľúbenejšie patria dystopie Adaptácia (SLOVART 2015) a Prežila som svet (2011) a knihy pre dospievajúce dievčatá Drž ma, keď padám (SLOVART 2017), Grafitové dievča (SLOVART 2017), Len to nikomu nepovedz (SLOVART 2015), Nepobozkaná (2014), Láska z ulice (2014) a Tri kroky do pekla (2013). Jej knihy vychádzajú aj v češtine pod hlavičkou booklabCZ.

Z recenzií na goodreads.com:

„Tohle bylo silné jak kus ledu, který potopil Titanic.“ – Dara o knihe Len to nikomu nepovedz 

„Viete, prečo milujem knižky Mirky Varáčkovej? Lebo sú aktuálne! Do svojich kníh vkladá niečo, čo ma vždy donúti zahĺbiť sa do príbehu, z ktorého kúzla sa neviem vymaniť, až kým sa nedostanem k poslednej vete.“ – Kika o knihe Drž ma, keď padám

Grafitové dievča vo mne zanechalo stopu a získalo si moje srdce.“ Jaji o knihe Grafitové dievča

„Takéto knihy by mali mladé baby čítať, a nie o dievčatách, ktoré lusknú prstami a majú všetko. Takýto príbeh, aký prežila Kaťa, píše sám život, bohužiaľ... preto si túto knihu prečítajte, musíte, je skvelá!!!“ – Sima o knihe Drž ma, keď padám

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.