Vytlačiť túto stránku

Veľké i malé dejiny očami našich predkov

Napísal Fortuna Libri 11. december 2017

Dejiny nášho národa preberáme v školách, niečo si ešte pamätáme, na iné sa zabudlo. Ako však dejiny vnímali naši predkovia? Na úžasnú prechádzku ich spomienkami vás pozýva klasik súčasnej slovenskej etnografie profesor Ján Michálek a autorka kníh s etnografickým zameraním Katarína Nádaská.

V knižnej novinke V Choči je naisto čosi sa cez povesti a rozprávania dostanete do domácností ľudí, ktorí žili v našom kraji pred stáročiami a spoznáte ich každodenný život. Možno vás prekvapí, ako menšie i väčšie dejiny zasiahli do ich osudov. Kniha, ktorá rozpráva o folklóre, tradíciách a zvykoch tým najkrajším spôsobom – ústami našich predkov, si určite získa aj vaše srdce. Publikácia vychádza vo vydavateľstve Fortuna Libri, viac na www.fortunalibri.sk.

V Choči je naisto čosi. A nielen tam.

Ján MichálekKatarína Nádaská v novej knihe V Choči je naisto čosi hľadali odpovede na vážne, ale aj na úsmevné otázky týkajúce sa našich dejín: Je malebná Modra modrá? Prečo Liptovská Teplička vznikla vďaka mačke? Ako znela zbojnícka prísaha? Ktorý panovník bol medzi poddanými najobľúbenejší? Spoznáte každodenné radosti aj starosti a aj reálne udalosti i povery, ktoré riadili chod života našich predkov.  Začítajte sa do knihy V Choči je naisto čosi a objavte povesti, ktoré si v priebehu stáročí vytvorili a rozprávali. Pútavý text dopĺňajú krásne ilustrácie Svetozára Košického.