Právnický triler zo starovekého Ríma

Moc a peniaze. Mnohí sa o ne snažia dnes, no rovnaké to bolo aj v starom Ríme. Miestami omnoho brutálnejšie. Jedným z bežných nástrojov, ako sa zbaviť (politického) protivníka, bolo vyhnanstvo, konfiškácia majetku, vražda. 

Majster historických románov Robert Harris podáva svojim čitateľom mimoriadne aktuálny príbeh vo svojej trilógii Impérium, ktorej finálna časť s názvom Impérium: Diktátor, vyšla v októbri vo Vydavateľstve SLOVART v preklade Mariána Gazdíka.

Autor svojich čitateľov pozýva do sveta intríg, volebnej korupcie a zákulisných bojov, aby opísal cestu výnimočného, inteligentného ale aj prefíkaného Cicera na vrchol. O vládu nad Rímom s ním zápasia: Caesar, jeho bezohľadný mladý rival, vrchný generál republiky Pompeius, najbohatší muž republiky Crassus, politický fanatik Cato, psychopat Catilina a ambiciózny sukničkár Clodius. Osudy týchto skutočných historických postáv – ich spojenectvá a zrady, krutosti a klamstvá, brilantnosť a zločiny – spoznáte v  jedinečnej sérii Impérium (s časťami Impérium, Impérium: Boj o Rím a najnovšia  Impérium: Diktátor). Pri tejto príležitosti sa všetkým trom knihám dostalo nového, vydareného dizajnu od Branislava Matisa.

„V Harrisovom podaní je boj o moc nielen nebezpečný, ale aj podmanivo krásny.“ THE TIMES 

                                                                                                                                            

O autorovi:

Robert Harris (1957) sa narodil v anglickom meste Nottingham. Na univerzite v Cambridgei vyštudoval anglický jazyk a literatúru a v tom istom čase bol redaktorom študentského časopisu Varsity. Po skončení štúdia pôsobil v BBC, neskôr začal pracovať ako redaktor v novinách The Observer, prispieval do The Sunday Times a The Daily Telegraph.

Vo Vydavateľstve SLOVART vyšli jeho celosvetovo úspešné romány Vaterland, Enigma, Archangeľsk, Duch (podľa ktorého bol nakrútený film Muž v tieni), a historické romány Pompeje, Index strachu a Dôstojník a špión.

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.