Vytlačiť túto stránku

Rokenrolové hviezdy u vás doma

Napísal Slovart 15. október 2017

Spoznajte rockové hviezdy Boba Dylana a Brucea Springsteena zblízka v dvoch unikátnych sprievodcoch ich kariérami a životmi, ktoré práve vychádzajú vo Vydavateľstve SLOVART. Skupina Queen, tak ako sme ju ešte nikdy nevideli

Prvý slávny muzikant ocenený Nobelovkou  

Viac ako sto miliónov predaných albumov,  päťdesiatšesť rokov na scéne, nespočítateľné množstvo hitov, Grammy, Zlatý glóbus, Rokenrolová sieň slávy, Pulitzerova cena za umenie a Nobelova cena za literatúru. Toto všetko spája jediné, teda jeden. Bob Dylan. Novinár Jon Bream a mnohé osobnosti hudobného priemyslu približujú v knihe Dylan. Album za albem osobnosť tejto legendy rocku. Publikácia sa retrospektívne zaoberá celou kariérou Boba Dylana a postupne predstavuje každý z jeho tridsiatich šiestich albumov. Všetko dopĺňajú obaly albumov, dobové fotografie, ale aj snímky z vystúpení a momentky zo života.

Hrdina americkej pracujúcej triedy

„Videl som budúcnosť rokenrolu a jej meno je Bruce Springsteen.“ – Real Paper, 1974

Bruce Springsteen túžil po kariére rockovej hviezdy už od malička a jeho najväčším vzorom bol Elvis Presley. Za svojim snom si urputne išiel a už ako šestnásťročný hrával v newyorských kaviarňach. Vo svojej tvorbe sa venoval najmä záujmom a starostiam pracujúcej triedy. Spoznajte vzostup jedného z najlegendárnejších hudobníkov v unikátnom fotografickom a životopisnom sprievodcovi – Bruce Springsteen. Predstavené sú tu aj všetky jeho štúdiové albumy a okrem toho sa v knihe dočítate aj o vzniku jeho prezývky The Boss (Šéf). 

Skupina Queen, tak ako sme ju ešte nikdy nevideli

„Na napísanie tejto knihy sme nikoho nenajali. Všetko sú to moje vlastné slová, moje spomienky. Rozprávam vám príbeh, naprieč časom, tak ako si naň spomínam, presnými slovami, ako som si ich kedysi napísal, ale aj prostredníctvom kolekcie 3D fotografií, ktoré vás vezmú späť v čase a vďaka nim to uvidíte na vlastné oči.“ – Brian May

Takto uvádza Brian May knihu Queen ve 3D, ktorá práve vychádza vo Vydavateľstve SLOVART. Je to vôbec prvá kniha o tejto legendárnej kapele, napísaná jej členom. A výnimočná je ešte niečím iným. Ako už samotný názov napovedá, je to prvá biografia Queenu, ktorá je dokumentovaná 3D fotografiami. Tie Brian May fotil počas celej kariéry stereoskopom a nájdete tu snímky z koncertov, presunov v rámci tour, ale aj z bežných dní. Prvá kapitola je venovaná vášni Briana Maya pre fotografovanie a obzvlášť pre stereofotografiu (plastická alebo priestorová fotografia) aj s vysvetlením vzniku takýchto záberov. Kolekciu dopĺňa vysoko kvalitný 3D prehliadač OWL, ktorý si dal Brian May patentovať. Ako funguje vysvetľuje aj v špeciálnom videu, ktoré venoval českým a slovenským fanúšikom.