Vytlačiť túto stránku

Nielen víkendové tipy...

Napísal TS 10. február 2017

Stále sa rozhodujete o vašich aktivitách počas nadchádzajúceho víkendu?  Prinášame vám pár tipov pre jednotlivcov aj rodiny s deťmi v trenčianskom a bratislavskom regióne. Rôzne zaujímavé podujatia, ktoré tieto regióny pripravili, pretrvávajú aj do pracovného týždňa.  

BRT: Obdobie fašiangu ovládlo podujatia v regióne

Od piatka do soboty nájdete v bratislavskej Inchebe 12.ročník predajnej výstavy Svadobný veľtrh, ktorý bude spojený s medzinárodným veľtrhom kozmetiky Interbeauty. Podujatie Pezinské vínne pivnice ponúkne tie najchutnejšie lokálne vína v sobotu 11.2. Nedeľa bude patriť športovcom, v Dúbravke odštartuje Valentínsky DôveRUN Ty a Ja 2017. Február bude patriť aj kultúrnemu podujatiu Bartók sa vráti do Prešporku od 12. do 18.2. 2017.

„Fašiangy sú v plnom prúde, ten kto sa nerád ukazuje na tanečnom parkete, môže sa zabaviť v karnevalovom sprievode, alebo zrelaxovať pri prechádzke v prírode alebo pri korčuľovaní na zamrznutých vodných plochách,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký. 

Pezinské vínne pivnice predstavia tie najlepšie vína od lokálnych vinárov v sobotu 11.2. od 13:00 do 21:00 hodine. Už po deviaty raz vo vinárskej metropole pod Karpatmi ožijú historické pivnice a ponúknu svojím návštevníkom to najlepšie z produkcie miestnych vinárov. Okrem zážitku zo samotnej degustácie čaká na návštevníkov prehliadka atraktívnych historických priestorov, z ktorých si niektoré môžete prezrieť iba veľmi príležitostne.

Aj tento víkend máte príležitosť vytiahnuť plesovú róbu a to hneď v piatok 10.2., kedy sa bude plesať na Plese MŠK Senec v Dome kultúry od 19:00 do polnoci. Nasledujúci večer bude patriť plesu v Slovenskom Grobe, kde o 19:00 začne Reprezentačný grobský ples 2017 v Dome kultúry v Slovenskom Grobe. Mestský reprezentačný ples v Stupave 2017 začne v Dome kultúry v Stupave v sobotu od 20:00.

Beh párov Valentínsky DôveRUN Ty a Ja 2017 odštartuje 12.2. o 11:00 v Dúbravke. Vo svete známy koncept štafetového behu párov je na Slovensku zastúpený práve valentínskym podujatím s traťou 5+5km. Štart a cieľ je v parku pri kruhovom objazde na ul. Pod záhradami v bratislavskej Dúbravke. Pre prvé 3 miesta je pripravený hodnotný bežecký tovar a pre výherný pár valentínsky wellness.

Február sa bude v Bratislave niesť v znamení hudby Béla Bartóka. Do hlavného mesta opäť zavíta podujatie Bartók sa vráti do Prešporku a to už túto nedeľu 12.2. Dva hlavné koncerty 17. a 18. februára budú doplnené koncertom 12. a 16.2. Všetky podujatia budú prebiehať vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu.

V priestoroch bratislavskej Incheby sa v novom šate predstaví najväčší Svadobný veľtrh na Slovensku, ktorý je tradičným podujatím svadobných príprav nielen pre budúce nevesty a ženíchov, ale aj pre svadobné mamy a rodinných príslušníkov, ktorí sa podieľajú na organizácii svadby. Veľtrh bude doplnený medzinárodným veľtrhom kozmetiky INTERBEAUTY od piatka 10.2. do soboty 11.2.2017.

Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk

Trenčiansky región

AKCIE PRE DETI

Festival Maskotov

Snívajú vaše deti o stretnutí svojej obľúbenej rozprávkovej postavy? Je tu možnosť ako splniť ich želanie.

Už túto nedeľu 12. februára 2017 sa v Športovej hale v Púchove uskutoční jedinečné stretnutie 22 postavičiek zo sveta rozprávok. Budete sa môcť zoznámiť s milým Mackom Pú, obrovským Shrekom či snehobielym Olafom z Ľadového kráľostva. Deti sa môžu so svojimi hrdinami odfotiť, zatancovať si a zažiť neopakovateľne čarovnú atmosféru. Pripravené sú tiež rôzne hry, nafukovacie atrakcie, súťaže a diskotéka detských hitov. Vyčarujte úsmev na tvári vašich detí. Bližšie informácie o podujatí nájdete na priloženom plagáte.

Miesto konania: Športová hala v Púchove
Termín konania: 12. február 2017 od 14.00 h

V Považskej Bystrici sprístupnili výstavu "Hračky v

Výstava ponúka bohatú ukážku rôznych druhov hračiek – od tradičných ľudových po tzv. socialistické. Z množstva exponátov možno spomenúť nasledovné kategórie: hrkálky, pískacie hračky, kocky a priestorové skladačky, spoločenské hry, knihy, leporelá, bábiky, autíčka, plyšové hračky, kuchynský riad, lekárničky, pokladníčky a ďalšie. Samostatný kútik je venovaný detským kočíkom, kde zaujme najmä kočiarik zo začiatku 20. storočia, ktorý múzeum zakúpilo od rodiny Bachratých z Považskej Bystrice. Od spomenutých majiteľov je aj prenosné bábkové divadlo skriňového typu, predstavujúce ďalší zaujímavý kúsok zo zbierkového fondu múzea.

Výstava "Hračky v minulosti" bude v priestoroch Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici otvorená pre verejnosť denne, okrem víkendov, od 7.-15:00 a potrvá do 2. júna 2017.

Zdroj: P. Rágulová, VM v PB

PRE MILOVNÍKOV ŠANSÓNU

Pocta Edith Piaf
Zoznámte sa so životným príbehom šansonierky Edith Piaf a rozšírte si vedomosti o jej tvorbe.

Okrem spevu a výnimočnej hudby si budete môcť vypočuť aj hovorené slovo, ktoré prezradí viac o súkromnom živote speváčky svetového formátu. Deň svätého Valentína vám spríjemnia šansóny nielen vo francúzštine, ale aj skladby preložené do českého jazyka. Ponoriť sa do textov jedinečnej osobnosti svetovej hudby a prežiť pocit speváčkinho neľahkého života budete môcť v utorok 14. februára 2017 v Piano clube v Trenčíne. Zážitok z koncertu umocní herecké a hudobné prevedenie skladieb v podaní umelcov: Iva Bartůňková, Marta Balejová a Radim Linhart. Bližšie informácie o koncerte nájdete na priloženom plagáte.

Miesto konania: Piano club Trenčín
Termín konania: 14. február 2017 o 18.00 h