Krmivo ušité na mieru

Porekadlo „každý pes iná ves“ v krmivách platí dvojnásobne, preto je dôležité psovi zabezpečiť tie najvhodnejšie granuly.


Royal Canin
dlhodobo spolupracuje s veterinármi a chovateľmi a neustále zlepšuje svoj sortiment. Vďaka bohatým skúsenostiam spoločnosť vyvinula špeciálne krmivo radu Breed Health Nutrition, ktoré zodpovedá potrebám kokršpaniela, francúzskeho buldočka, nemeckej dogy a mnohým ďalším plemenám. Pripravili sme pre vás prehľad, podľa ktorého sa isto rozhodnete správne, aké granuly si vybrať.

Kavalier king Charles Španiel
Kavalieri boli elegantné a veľmi spoločenské psy už od pradávna. Obľúbili si ich hlavne šľachtičné, ktorým sedávali na kolenách a chránili tak dámy pred prievanom. O tom, že to bol zbožňovaný pes, svedčí aj fakt, že kavalier king Charles Španiel mal povolený vstup do anglického parlamentu a je to tak dodnes. Jeho nádherne jemná srsť má často tendenciu sa zamotávať, preto  ho treba ho aspoň dvakrát týždenne prečesávať. Starostlivosť o kavaliera nie je náročná, avšak treba si dať pozor na niekoľko vecí. Pravidelným čistením uší predídete zápalu zvukovodu, častým problémom býva aj usadzujúci sa zubný plak a vznik zubného kameňa, kavalieri tiež často trpia na ochoreniami srdca.

Dajte pozor na:

- jemnú srsť

- zápal zvukovodu

- zubný kameň

- ochorenia srdca

Vhodné krmivo
Špeciálny rad krmiva CAVALIER KING CHARLES od Royal Canin vyživuje srsť a podporuje jej farbu, tvar granúl uľahčuje uchopenie a bráni psovi, aby krmivo hltal. Svojim zložením posilňuje správne funkcie srdca a vďaka pridaniu adekvátneho množstva horčíka, sodíka, draslíka, arginínu, EPA & DHA, taurínu, -karnitínu a komplexov antioxidantov udržiava srdce vášho kavaliera zdravé. Unikátna receptúra tiež pomáha udržať ideálnu váhu psa, takže nebude trpieť obezitou.



Westhajlandský biely teriér
Westíci, ako sa im podomácky hovorí, pochádzajú zo Škótska a patria do skupiny norovacích psov. Sú to veľmi aktívne a dobrosrdečné psy, ktorí pre svoju psychickú pohodu potrebujú pravidelnú činnosť. Pri westhajlandských bielych teriéroch je bežné, že niektoré očné zuby chýbajú, preto je dôležité venovať zvýšenú starostlivosť zvyšným zubom, obzvlášť ich ochrane pred zubným kameňom, ktorý má tendenciu tvoriť sa už od mladého veku. Westíci bývajú náchylní na ochorenia kože, takže pravidelná údržba srsti je veľmi náročná. Majú dvojitú srsť, ktorá ich pôvodne chránila pred rozmarmi škótskeho počasia – krycia tvrdá srsť odolávala dažďu, mäkká podsada udržiavala teplo. Z tohto dôvodu musí byť ich srsť odborne trimovaná (vytrhávanie odumretej srsti), pretože títo teriéry nepĺznu.

Dajte pozor na:

- zubný kameň

- ochorenia kože

- údržbu srsti

Vhodné krmivo
Vďaka granulám WEST HIGHLAND WHITE TERRIER od Royal Canin, ktoré obsahujú cielene použité aminokyseliny pre stavbu chlpov a špecifické mastné kyseliny z oleja z boráka lekárskeho a ľanového semienka, bude srsť vášho westíka hladká a pokožka zdravá. Krmivo je navrhnuté tak, aby psy mohli získať jasnú bielu a žiarivú srsť. Pomáha tiež obmedzovať tvorbu zubného kameňa pomocou chelátorov vápnika a individuálne prispôsobeným tvarom granúl, ktoré zuby zároveň čistia.


Kokeršpaniel
Kokeršpaniel patrí do skupiny sliedičov a pôvodne ho využívali Angličania na lov vtákov. Celé telo má dobre svalnaté a vzrastom sa radí medzi stredne veľké plemená. Kokeršpaniely sú veľmi žravé psy, majú chuť na jedlo a sú stále hladní, preto mávajú problémy s priberaním. Ďalší problém je spojený s ich krásnymi visiacimi ušami s dlhou srsťou. Prirodzene vyššia tvorba ušného mazu v zvukovode, ktorý má tvar písmena L, a hustá srsť na ušiach, ktorá bráni prúdeniu vzduchu, zapríčiňuje časté zápaly uší.

Dajte pozor na:

- obezitu

- zápaly uší

- starostlivosť o srsť

Vhodné krmivo
Špeciálne krmivo COCKER od Royal Canin bolo vyvinuté na mieru kokeršpanielom. Znižuje tendenciu tohto plemena k obezite, upokojuje podráždenie pokožky a uší vďaka obsahu mastných kyselín EPA a DHA a olej z boráka lekárskeho dodáva srsti prirodzenú krásu. Exkluzívne zloženie s luteínom, zeaxantínom, vitamínmi E a C podporuje antioxidačnú ochranu očí a celkovo pozitívne prispieva k dosiahnutiu optimálneho fungovania srdcového svalu.


Buldog
Málokto by do tohto plemene povedal, že bolo vyšľachtené na zápasy s býkmi. V súčasnosti je to mierumilovný, trochu lenivý spoločník, ktorý si tvorí k pánovi silný vzťah. Predhryz dolnej čeľuste, dozadu posunutý nos a robustné krátke telo slúžilo na to, aby bol schopný do býka sa poriadne zahryznúť a nedať sa striasť. Vzhľadom na skrátenie nosa sú však buldogy veľmi citlivé na teplo a prehriatie. pre krátku lebku a široké štvorcové čeľuste mávajú zas problém s trávením a dýchaním. Spodná čeľusť je predsunutá, čo spôsobuje horšie uchopenie krmiva a hltanie, pes teda granule nerozhryzie. Pokožka buldoga je jemne zvrásnená a záhyby sú ideálnym miestom na rozvoj rôznych kožných chorôb, takže je nutné tieto miesta pravidelne čistiť a dezinfikovať. Pre menej aktívny životný štýl majú tendenciu k nadváhe, ktorá škodí ich kĺbom.

Dajte pozor na:

- prehriatie

- problémy s trávením a dýchaním

- ochorenia kože

Vhodné krmivo
Exkluzívne krmivo BULLDOG od Royal Canin podporuje vyrovnanú črevnú flóru a pomocou kombinácie prebiotík, vyššiemu obsahu vysoko stráviteľných bielkovín (L.I.P.), upravenému obsahu fermentovateľnej a nefermentovateľnej vlákniny či použitiu ryže ako jediného zdroja škrobu pomáha k optimálnemu tráveniu. Radikálne obmedzuje zápach stolice a plynatosť. Granule sú navrhnuté tak, aby tvarom uľahčovali uchopenie a podporovali psa v tom, aby ich nehltal, ale hrýzol. Udržuje tiež zdravé kĺby a zabraňuje prírastkom na hmotnosti. Špeciálne zloženie krmiva pomáha buldogom aj pri budovaní silnej obranyschopnosti.


Boxer
Boxery pochádzajú z Nemecka a pôvodne patrili do skupiny duričov a strážnych psov. Svoje strážcovské schopnosti teraz využívajú hlavne u polície, ale sú to ak skvelí rodinní spoločníci. Vďaka atletickej postave, typickej siluete a napätému a silnému svalstvu je toto plemeno predurčené na fyzickú námahu. Bývajú plní života, nadšení a neustále aktívni, preto sú na ich svaly a kĺby veľké nároky. Je treba dávať pozor na možné zranenia a chrániť kĺby pred zápalmi. Boxery sú náchylní na ochorenia srdca, môže dôjsť aj k zlyhaniu srdca. Hlava s krátkou lebkou a predsunutá dolná čeľusť sú dôvodom problému s uchopením potravy a rýchlosťou prijímania potravy.

Dajte pozor na:

- namáhané kĺby a svaly

- srdcové ochorenia



Vhodné krmivo
Krmivo BOXER od Royal Canin, vytvorené špeciálne pre boxery, pomáha udržať svalovú hmotu a podporuje zdravie namáhaných kĺbov. Optimálny obsah bielkovín (26%), vysoký obsah L-karnitínu, chondroitínu, glukosamínu a omega 3 mastných kyselín (EPA a DHA) zaručuje skvelú starostlivosť o chrupavky a svaly vášho psa. Unikátny tvar granúl, navrhnutý na mieru boxera uľahčuje psovi uchopenie a podporuje rozhryzenie krmiva. Exkluzívne zloženie krmiva podporuje optimálnu funkciu srdca, pomáha udržiavať správne kontrakcie srdcového svalu a kombinácia lykopénu, polyfenolov z hrozna a zeleného čaju a vitamíny E a C dodávajú boxerovi vitalitu.


Ši-cu
Toto spoločenské plemeno pochádzajúce z ďalekej Číny je opradené mnohý povesťami. Údajne v týchto psíkoch prebývali duše zosnulých mníchov a mali prezývku „leví psy“. Ši-cu je inteligentný a aktívny pes, oddaný pánovi, ale nedôverčivý k ostatným. Skvele zapadne aj do malých priestorov, náročný je však na starostlivosť o srsť. Tá sa musí rozčesávať denne a na hlave sa odporúča vytvoriť vrkôčik. Oči by sa mali pravidelne prekvapkávať, pretože sú rovnako ako uši veľmi citlivé.

Vhodné krmivo
Krmivo Shih Tzu od Royal Canin posilňuje prirodzenú funkciu kože ako ochrannej bariéry a upokojuje hroziace kožné podráždenie pomocou pridaného „kožného komplexu“ a EPA/DHA mastných kyselín. O dlhú srsť drobných Ši-cu sa stará krmivo Royal Canin ako o ľudské vlasy – obsahuje totiž borákový olej, biotín, vitamín A a zinok. S týmto krmivom navyše zredukujete objem a zápach stolice vášho psíka.
Granula má špeciálny tvar uľahčujúci uchopenie a podporujúci prežúvanie. Nielenže mechanicky očisťuje chrup, ale tiež zachytáva vápnik prítomný v slinách a tým obmedzuje tvorbu zubného kameňa.


Malý bradáč
Malý bradáč je nielen milý spoločník pre celú domácnosť, je tiež veľmi učenlivý a pre svoj citlivý čuch je pracovne využívaný napríklad k vyhľadávanie drog. Vďaka vášnivému štekotu výborne postráži svoje teritórium. Bradáče disponujú veľmi hrubou srsťou, ktorá sa pravidelne dáva zastrihovať. Intenzívne zafarbenie srsti dosiahnete pomocou príjmu aminokyselín, ktoré obsahuje krmivo Royal Canin určené špeciálne pre bradáče. Tieto psy sú, bohužiaľ, veľmi náchylné na tvorbu močových kameňov, preto ich musíme pravidelne presvedčiť, aby čo najviac pili a riedili si tak moč.

Vhodné krmivo
Krmivo Royal Canin Miniature Schnauzer vám bude s bojom proti možným ochoreniam odborným pomocníkom. Prispieva totiž pri udržaní zdravého močového systému vášho psa. Vyvážené zloženie tiež pomáha udržiavať telesnú hmotnosť malých bradáčov. Obsah špecifických aminokyselín podporuje zachovanie prirodzeného zfarbenia srsti a exkluzivny tvar granúl obmedzuje tvorbu zubného kameňa pomocou polyfosfátov sodíka, ktoré zachytávajú vápnik v slinách. Tvar granuly zas mechanicky očisťuje chrup.
 

Francúzsky buldoček
Tento drobček je vyšľachtený z molossoidov, ktorí boli v minulosti používané ako vojnové psy loviace nebezpečnú zver. Označenie buldog vzniklo vďaka využívaniu tohto bojového plemena pri býčích zápasoch. Francúzsky buldoček má oproti svojim predkom veselú, nekomplikovanú povahu a veľmi rád sa mazná. Má, bohužiaľ, sklony k obezite a zle znáša extrémne teploty. Najčastejšími zdravotnými problémami buldočkov sú ochorenia kože.

Vhodné krmivo
Krmivo Royal Canin French Bulldog prispieva k podpořre zdravého trávenia pomocou výberu vysoko stráviteľných bielkovín. Fermentovateľné a nefermentovateľné vlákniny vyživujú črevnú flóru, regulujú trávenie a zlepšujú kvalitu stolice.

Pri správnom dávkovaní krmiva Royal Canin French Bulldog bude buldoček vďaka ideálnemu obsahu proteínov (26 %) naberať svalovú hmotu, ale nie tukovú vsrtvu. L-karnitin podporuje produkciu energie vo svaloch. O citlivú kožu sa postarajú EPA a DHA mastné kyseliny. Krmivo znižuje kvasenie v črevách, ktoré býva príčinou črevných porúch, plynatosti a zápachu stolice. Špeciálny tvar granúl núti buldočka krmivo poriadne pohrýzť a teda nehltať.


Mops
Mopslík sa za pozornosť a túlenie majiteľov odvďačuje pokojnou a spoločenskou povahou. Dokonca ani malé šteniatka sa neprejavujú ničením zariadenia bytu ako u ostatných plemien, žiadajú si však od pána takmer neustálu pozornosť. Majitelia mopsov sa často stretávajú s očnými problémami svojich maznáčikov. Treba tiež myslieť na prevenciu proti obezite.

Vhodné krmivo
Pre dospelé mopslíky je ideálne krmivo Royal Canin Pug. To udržuje svalový tonus mopsa, čím bojuje proti prípadnej obezite. Pomocou EPA a DHA mastných kyselín podporuje funkciu kože ako bariéry a tvar granúl umožňuje starostlivé rozhryzenie každého sústa.


Nemecká doga
Nemeckú dogu volajú tiež „veľký pes s veľkým srdcom“. Vyznačuje sa vernosťou a inteligenciou. Navyše dokáže strážiť majetok a chrániť majiteľa. Vzrastom patrí medzi najväčšie psy. Hoci má krátku srsť, treba ju pravidelne kefovať. U dogy sa môžu objaviť kostné nádory a dysplázia lakťových a panvových kĺbov. Dogy sú tiež ako ďalšie veľké plemená náchylné na otočenie žalúdka.

 

Vhodné krmivo
Krmivo Royal Canin Great Dane je určené na mieru potrebám veľkých psov a špeciálne nemeckým dogám. Špecifické zloženie pomáha udržiavať zdravé kosti a kĺby a zároveň ideálnu hmotnosť psa vďaka prídavku EPA a DHA mastných kyselín. Tvar, veľkosť, textúra aj zloženie granúl pomáha znižovať rýchlosť príjmu potravy a podporuje hryzenie a žuvanie.

Vedci z tímu Royal Canin mysleli pri tvorení konceptu krmiva Royal Canin Great Dane na riziko otočenia žalúdka. Preto majú granuly vysoký energetický obsah, ale nezaťažujú žalúdok. Podporujú zdravé trávenie pomocou výberu vysoko stráviteľných bielkovín. Fermentovateľné a nefermentovateľné vlákniny vyživujú črevnú flóru, regulujú zažívanie a zlepšujú kvalitu stolice. Odborníci odporúčajú deliť dennú dávku na 2 porcie, aj tým predídete zauzleni.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.