Vytlačiť túto stránku

Aj Biela noc ukáže, že pestrosť nám všetkým pristane

Napísal TS 28. september 2018

Po Slovensku bude žiť všetkými farbami aj bratislavský Starý most. Stane sa tak počas prestížneho podujatia Biela noc, ktorá v poslednú septembrovú noc do ulíc hlavného mesta priláka desaťtisíce ľudí. 

biela noc most

Nad Dunajom sa rozsvieti jedinečná inštalácia pod záštitou značky ABSOLUT, ktorá bude odkazom toho, že pestrosť a tolerancia nám všetkým pristane. Značka ABSOLUT pokračuje vo svojej kampani Slovensko žije všetkými farbami, ktorou sa postavila za rasovú toleranciu na Slovensku, aj počas podujatia Biela noc. Oslavou rozmanitosti a tolerancie sa stane dominanta nad Dunajom, Starý most, ktorý ožije farbami tolerancie. Symbolicky prepojí dva brehy tak, ako by mali byť prepojení ľudia vzájomným porozumením. Návštevníkom hlavného mesta ukáže, že každou farbou je život pestrejší a zábavnejší.

Úžasnú hru farieb na nábreží Dunaja si Bratislavčania i návštevníci hlavného mesta budú môcť pozrieť v sobotu 28. septembra od 19.00 hod. O inštaláciu svetiel sa postaral kreatívny tím z BN Label s podporou značky ABSOLUT. „Sme radi, že naša značka môže podporiť takú významnú akciu, akou je Biela noc. Teší nás to o to viac, že sme sa stali práve partnerom inštalácie na Starom moste, ktorý ožije farbami tolerancie. Veríme, že táto hra farieb nám všetkým opäť pripomenie to, že Slovensko už dávno žije všetkými farbami a že brehy treba spájať, nie rozdeľovať,“ uviedlabrand manažérka značky ABSOLUT Zuzana Magálová.

Aj na tohtoročnej Bielej noci tak bude ABSOLUT pokračovať v šírení hesla Poď žiť. Nechaj žiť.a bude sa podieľať na vytváraní krajšieho a otvorenejšieho sveta, ku ktorému tolerancia a prijímanie inakosti bezpochyby patrí. Pridajú sa k nej aj obľúbené podniky v Bratislave, ktoré budú počas večera okrem welcome drinku ponúkať aj ABSOLUT drinky za špeciálne ceny. Návštevníci si budú môcť spríjemniť Bielu noc kvalitným drinkom v týchto podnikoch: Masquerade Club, The Club, Great, Ice Bar (Tesla), Avenue 10, Channels Club, Forka a Footshop v PanoramaCity. 

ABOSLUT s podporou unikátnej inštalácie prichádza v čase kampane Slovensko žije všetkými farbamipo uvedení prieskumu o rasovej tolerancii Slovákov a originálneho playlistu na službe Spotify s názvom Slovensko hrá všetkými farbami. Ten svojimi skladbami podporilo viac ako 20 slovenských interpretov rôznej farby pleti a spoločne sa tak postavili za pestrosť a toleranciu na Slovensku. Čím viac budú ľudia tento playlist počúvať, tým viac značka ABSOLUT prispeje organizácii Ľudia proti rasizmu. Získané zdroje organizácia využije na dokončenie vzdelávacieho web portálu Argumentuj.sk a posilnenie spolupráce s učiteľmi.