Zrecyklujte radosť a pomôžte na Vianoce chorým a chudobným deťom

Vráťme Vianociam ich pravý zmysel! To je hlavné motto kampane neziskovej organizácie Regenerácia generácie, o.z.. „Recyklujeme radosť“ je projekt, ktorý ukazuje, že aj veci z druhej ruky dokážu potešiť a vykúzliť čaro Vianoc.

 resonance 17

Ambasádorkou projektu je moderátorka Aneta Parišková, ktorá zdieľa rovnakú filozofiu ako organizátori kampane. Do zbierky môže prispieť ktokoľvek, kto má doma nepotrebné, ale stále použiteľné hračky aj oblečenie. Tie sa môžu stať darčekmi pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia. Nezanedbateľný je aj ekologický rozmer tohto projektu, ktorého súčasťou je tiež finančná zbierka. Výťažok z nej pôjde na pomoc ťažko chorým deťom a ich rodinám. Najmladšie z nich má tri mesiace. Darčeky sa zbierajú v Bratislave aj v Nitre. Do zbierky sa čoskoro bude dať prispieť aj finančne.

„Pripravili sme zbierku darčekov, ktoré pomôžu spraviť krajšie Vianoce deťom, ktoré to potrebujú. Ich rodičia si nemôžu dovoliť dať im pod stromček bohatú nádielku. Zbierame teda zachované a funkčné hračky, knihy, elektronické a športové potreby, ale aj oblečenie,“ vraví jedna z organizátoriek kampane Zuzana Aichová z neziskovej organizácie Regenerácia generácie, o.z..

Nepotrebné, ale stále kvalitné hračky, šaty, či iné potenciálne darčeky, môžu ľudia nosiť na určené miesto v Petržalke a v Nitre, predtým je však potrebné dohodnúť si termín prostredníctvom mailu na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Kampaň, tak ako ostatné projekty tohto občianskeho združenia, má zároveň aj dôležitý ekologický rozmer.

Organizátori zbierky sa dohodli s dvoma občianskymi združeniami, prostredníctvom ktorých darčeky odovzdajú konkrétnym vytypovaným deťom. Najmladšou je 3 mesačná Elli, najstaršou 18 ročná Paulínka. 

Všetky informácie o kampani, ale aj príbehy detí, ktoré dostanú darčeky nájdete tu: http://resonance.sk/information/resonujuce-vianoce-2017/. Okrem zbierky šatstva a hračiek plánuje združenie Regenerácia generácie, o.z. vyhlásiť aj finančnú zbierku. Celý výťažok pôjde na pomoc týmto deťom a ich rodinám. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.