Na sviatočný stôl

Tradičným veľkonočným jedlom je údená šunka, klobásy, vajíčka a rôzne drobné pečivo, no malá inovácia nemôže byť na škodu...

>> Móda >> Aktuálne >> Na sviatočný stôl

Morčacie taštičky so špenátom (pre 4 osoby)
P o t r eb u j e t e : 6 rezňov z morčacieho mäsa, soľ, korenie, 150g čerstvého špenátu, obľúbené bylinky, 250g kyslej smotany, 1 lyžica suchého vermutu, 1 balenie mrazeného lístkového cesta.
P o s t u p :
1. Mäso umyte a osušte; 2 rezne nakrájajte na kúsky, osoľte a okoreňte podľa chuti.
2. Umytý špenát vložte do veľkého hrnca, prikryte a nechajte na miernom ohni zmäknúť; potom ho dajte odkvapkať. Umyté bylinky osušte a spolu so špenátom ich na jemno nakrájajte. Všetko premiešajte s kúskami mäsa, kyslou smotanou a na 15 minút postavte do mrazničky. Nakoniec zmes rozmixujte a pridajte vermut. Dajte predhriať rúru na 170 stupňov Celzia.
3. Lístkové cesto vyvaľkajte a rozdeľte na 4 rovnako veľké štvorce. Na každý položíme 1 rezeň a pridajte špenátovú nádievku. Rezne preložte a obaľte cestom. Nechajte piecť cca 20 minút.

Tvarohový koláč s vaječným likérom
P o t r eb u j e t e : 310g hladkej alebo polohrubej múky, 230g cukru, 210g masla, 50g mletých mandlí, 6 vajec, 100g bielej čokoládovej polevy, 1 balíček vanilkového cukru, 800g kvalitného tvarohu, 120 ml vaječného likéru, 150 ml mlieka, 1 a 1/2 lyžice škrobovej múčky, 1 lyžičku kypriaceho prášku, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 lyžicu múčkového cukru a 1 lyžicu sekaných pistácií.
P o s t u p :
1. Z 250g múky, 80g cukru, 150g masla, mletých mandlí a 1 vajca vypracujte hladké cesto. Zabalené do fólie ho vložte na 30 minút do chladničky. Potom z cesta vyvaľkajte plát a uložte ho na vymastený plech.
2. V horúcej vode rozpustite čokoládovú polevu a natrite ňou plát. Nechajte predhriať rúru na 180 stupňov Celzia.
3. Zo zvyšných 5-tich vajec oddeľte žĺtky od bielkov a rozpustite 60g masla. Zmiešajte žĺtky, maslo, 150g cukru, vanilkový cukor, tvaroh, vaječný likér, mlieko, 60g múky, škrobovú múčku, kypriaci prášok a citrónovú šťavu.
4. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a pridajte ho do vzniknutej zmesi; zmes naneste rovnomerne na plát a pečte cca 35 minút. Po vychladnutí koláč pocukrujte a posypte pistáciami.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.