Svadobná romantika v historickom kaštieli Péchy v Hermanovciach

Historický Kaštieľ Péchy v Hermanovciach pri Prešove bol zaradený ako jediný zo Slovenska medzi 7 najromantickejších hotelových destinácií podľa výberu cestovateľského blogu neziskovej organizácie Historické hotely Európy.

Kaštieľ Péchy Hermanovce tak spolu s ostatnými šiestimi hotelmi obstál v konkurencii viac ako 500 európskych hotelov z 18 krajín a zaradil sa do finálneho výberu najidylickejších miest, kde by si budúci novomanželia mali vymeniť svoje sľuby.

Kaštieľ Péchy Hermanovce sa ocitol vo výbere spolu s historickými hotelmi napr. z Talianska, Grécka či Švajčiarka. Ako uvádza autor blogu, kaštieľ je „obklopený malebným anglickým parkom a ponúka rôzne možnosti na usporiadanie originálnej svadby na zákazku.“ Autor svoj výber obhajuje aj slovami: „Či už máte záujem o grilovanie pod otvoreným nebom, ľudovú hudbu, tradičné tance alebo komorné odpytovanie, skúsený eventový tím vyhovie každému vášmu želaniu.“

Súčasná majiteľka a vnučka posledných majiteľov historického Kaštieľa Péchy Klára Szakall von Losoncz ho získala po reštitúcii v deväťdesiatych rokoch min. storočia opätovne do svojich rúk. Z kaštieľa z druhej polovice 18. st., parku a priľahlých stavieb však zostali po necitlivom zaobchádzaní počas obdobia po 2. SV len ruiny. Trvalo viac ako desať rokov, kým sa jej podarilo celý objekt zrekonštruovať. Dnes historický kaštieľ ponúka zaujímavé možnosti nielen pre konanie romantických svadieb, ale aj na mieru šitých eventov pre jednotlivcov či firmy. Kaštieľ Péchy Hermanovce získal ocenenie Najlepší Hotelový koncept roku 2010 podľa denníka Hospodárske noviny a Hotel & Gourmet Forum. A v roku 2012 bol kaštieľ nominovaný v kategórii Best Country Hotel of Europe medzi deväť najlepších medzinárodných hotelov Európy.

Nezisková organizácia Historické hotely Európy (Historic Hotels of Europe) so sídlom v Paríži vznikla spojením dvadsiatich národných európskych asociácií a jej erbom sa v súčasnosti pýši viac ako 500 hotelov. Jej cieľom je propagácia kultúrnych hodnôt a tradícii jednotlivých národov prostredníctvom rozmanitosti historických budov – zámkov, panských sídiel, veľkostatkov, meštianskych domov, ktoré sú zárukou neopakovateľného zážitku.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.