K najvýznamnejším...

...svadobným "drobnostiam" patria obrúčky a kytica; a tak je dobre vedieť, ako čo najlepšie zladiť svadobnú kyticu so svadobnými šatami a ktoré obrúčky sú "in"...

Dôležitou zásadou pri výbere svadobnej kytice je jej súlad s farbou a strihom svadobných šiat (ktorých výber zasa podmieňuje vek, typ, výška a vkus mladej nevesty).

K veľmi obľúbenému strihu svadobných šiat, ktoré tvorí vypasovaná vrchná časť a široká "sukňa princezny", sa hodí stredne veľká kytica v tvare"presýpacích hodín" (t.j. s proporcionálne dlhými stopkami) - horná časť kytice priťahuje pozornosť k pekne vypasovaným detailom šiat a spodná časť kytice zasa akcentuje tvar sukne.
Postavu lemujúca línia šiat s vlečkou si vyžaduje ležérnu eleganciu prevísajúceho typu kytice, ktorú tvoria kvety a zeleň rozličnej dĺžky.
Princesový strih svadobných šiat (vhodný pre dievčenský, romantický typ mladej ženy) je vhodné doplniť malou kytičkou (napríklad nežných konvaliniek) v kombinácii s decentnou zeleňou.
Jednoduché rovné šaty treba ozvláštniť kruhovou kyticou s nepravidelným okrajom a množstvom dekoratívnych zelených listov.

Pokiaľ to farba svadobných šiat dovolí, pri výbere farebných kvetov do svadobnej kytice treba uprednostniť dekoratívnu ružovú, pomarančovú alebo sýtočervenú. Veľmi pekne pôsobí aj farebne kombinovaná kytica (v danom prípade sa odporúča, aby kytica nevesty farebne a typovo korešpondovala s kyticami družičiek.) A intenzívna vôňa kvetín svadobnej kytice môže zasa osobitým spôsobom podčiarknuť slávnostnú atmosféru (v tejto súvislosti sa najlepšie uplatnia ruže, pivónie, konvalinky, jazmín a orgován).

Pri výbere svadobných obrúčok sa zvyčajne odporúča "dať si načas" a prezrieť si širšiu ponuku; zároveň však platí, že nie je dobré priveľa špekulovať a treba si vybrať to, "čo osloví na prvýkrát a ihneď" - väčšinou to býva to pravé...
Pokiaľ ide o módne trendy a svadobné obrúčky, z kovov je stále aktuálne zlato, platina i striebro; a to v prevedení lesklom aj matnom, prípadne s tzv. srieňovitým povrchom. Tepané typy obrúčok zostali v pozadí záujmu návrhárov i nositeľov; dominujú hladké obrúčky a typy vykladané drahými kameňmi (predovšetkým diamantami alebo kombináciami diamantov a zafírov).

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.