Svadobné menu

Tekvicové kvety v palacinkovom cestíčku, bylinková polievka s knedličkami, teľacie medailóniky na pomarančovej smotane, hruškový koláč so šľahačkou.

>> Móda >> Aktuálne >> Svadobné menu

Vyprážané tekvicové kvety v palacinkovom cestíčku
P o t r e b u j e t e : uzavreté (prípadne mierne rozkvitnuté) tekvicové kvety s centimetrovou stopkou (asi 3 kvietky na osobu); na slané palacinkové cesto potrebujete 120g hladkej múky, 1 vajce, 300 ml mlieka, olej, soľ.
P o s t u p : Kvety opláchnite a zbavte vody. Do múky pridajte rozšľahané vajce, mlieko, olej, soľ a urobte hladké palacinkové cesto (hotové cesto nechajte 30 minút "odpočinúť"). V hlbokej panvici nechajte zohriať olej a ponárajte do neho tekvicové kvety obalené v cestíčku. (Z ľahko opražených kvetov nechajte odkvapkať olej na papierovom obrúsku.) Vyprážané tekvicové kvety servírujte so zeleninovým alebo ovocným šalátom.

Bylinková polievka s knedličkami
P o t r e b u j e t e : petržlenovú vňať, bazalku, žeruchu (alebo inú bylinku), 2 cibule, 5 lyžíc masla, 50g strúhanky, 1 vajce, 1 žĺtok, soľ, biele korenie, muškát, 3 lyžice múky a 1 liter zeleninového vývaru. P o s t u p : Bylinky nasekajte na drobno; na masle do sklovita opražte na drobno nakrájanú cibuľu (tretinu z nej oddeľte a primiešajte do strúhanky), potom pridajte vajce, žĺtok, soľ, korenie, muškát; dobre premiešajte a odstavte. Z múky a cibule urobte zápražku, zalejte ju vývarom a nechajte 5 minút variť (na miernom ohni). Zo strúhankovej zmesi vytvarujte knedličky; spolu s bylinkami ich dajte do pripravenej polievky a varte cca 5 minút.

Teľacie medailóniky na pomarančovej smotane
P o t r e b u j e t e : jemnú teľacinu v 100g plátkoch, 2 pomaranče, 2 lyžice masla, soľ, mleté biele korenie, muškátový oriešok, koriander, 125g šľahačky, 1 lyžicu vodky, 1 lyžicu čerstvého anízu (alebo žeruchy).
P o s t u p : Z jedného pomaranča vytlačte šťavu a druhý pomaranč rozdeľte na mesiačiky. Medailóniky opražte z oboch strán na horúcom masle, ochuťte soľou, korením, muškátom, koriandrom a uložte do rúry vyhriatej na 50 stupňov Celzia. Do výpeku pridajte pomarančovú šťavu, vodku, šľahačku; dobre premiešajte a povarte cca 10 minút (na miernom ohni); nakoniec pridajte koreniny podľa chuti. Potom dajte medailóniky aj so šťavou do omáčky, pridajte niekoľko dielikov pomaranča a krátko povarte. Servírujte tak, že na tanier položíte mäso, dusenú ryžu a kúsok pomaranča posypaného anízom (žeruchou).

Hruškový koláč so šľahačkou
P o t r e b u j e t e : lístkové cesto, 500g hrušiek, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 75g cukru zmiešaného s 1/2 lyžice vanilkového cukru, 30g masla, 250g šľahačky. P o s t u p : Ošúpané hrušky nakrájajte na plátky a pokvapkajte citrónovou šťavou. Potom plátky vejárovito rozložte na pripravené cesto a posypte cukrovou zmesou. Pridajte maslové lupienky a pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia cca 20 minút. Servírujte so šľahačkou.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.