Správne písanie detí

Webové stránky www.akospravnepisat.sk sú zamerané na správne písanie a kreslenie detí a návštevníci webu nájdu na jednom mieste všeobecné zásady,...


... ktoré sú dôležité pre správne písanie, názorné ukážky správneho a nesprávneho postupu pri písaní, videá s uvoľňovacími cvikmi pre deti. Okrem iného tu návštevníci webu nájdu aj poradňu, ktorá je zastrešovaná odborným garantom projektu.

S blížiacim sa začiatkom školského roku rodičia určite ocenia informácie, ako vyberať vhodné písacie a kresliace potreby, aké sú teoretické zásady dôležité pre správne písanie, alebo ako je možné pomocou uvoľňovacích cvikov a lekcií kreslenia deťom uľahčiť prístup k správnemu písaniu. Záujemcovia nájdu na webových stránkach taktiež slovníček s výkladom termínov, ktoré úzko súvisia s touto tematikou a prehľad odpovedí na najčastejšie kladené otázky. V poradenskej rubrike bude na otázky spojené s tematikou správneho písania a kreslenia odpovedať odborný garant projektu, Mgr. Marcel Kubinský, špeciálny pedagóg a riaditeľ Súkromného centra špeciálno-pedagogického poradenstva Vysoké Tatry, ktoré poskytuje komplexnú špeciálno-pedagogickú starostlivosť. „Dúfam, že tento portál napomôže tomu, aby písanie bolo pre deti predovšetkým radosťou. Pre rodičov a deti budú určite zaujímavé napríklad lekcie vedúce k uvoľneniu ruky, ktoré je pre správne písanie nevyhnutné,“ približuje jednu z kapitol Mgr. Marcel Kubinský.

„Osobne asi najviac oceňujem fotografie s ukážkami rôznych spôsobov správneho a nesprávneho držania písacích potrieb, alebo správneho a nesprávneho sedenia pri písaní.

Taktiež ma zaujali praktické rady, ako deťom písanie spríjemniť čo najviac. To sú veci, ktoré trápia všetkých rodičov,“ hovorí Lenka Röhrichová, mamička chlapčeka Martina, ktorý nastupuje v septembri do prvého ročníka.


Portál www.akospravnepisat.sk vznikol pod záštitou spoločnosti Centropen s cieľom poskytnúť rodičom a všetkým záujemcom o problematiku správneho písania dôležité informácie a tipy, ponúknuť im odpovede na otázky, s ktorými malí školáci zápasia.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.