Športovať s radosťou

Nielen cez prázdniny, ale počas celého roka, by sme mali viesť naše deti k športu.


Šport formou hry, by mal byť neoddeliteľnou súčasťou každého dieťaťa, aby zdravo prospievalo a bolo šťastné. Jednou z možnosti je aj tenisová škola Sandry Vyparinovej, ktorá tento rok oslavuje už 20 rokov od svojho založenia...


femme:
Mohli by ste nám v skratke načrtnúť, kde skrslo vaše rozhodnutie založiť tenisovú školu?

Sandra Vyparinová: Sama od detstva rada športujem a tenis som hrávala aj s mojou sestrou. Mám absolvované štúdium na Ftvš odbor trénerstvo tenis, vlastním niekoľko certifikátov ako napríklad športová výživa športovca a certifikát Van den Meera. Z vlastnej skúsenosti viem, že šport dieťa naučí vyhrávať ako aj prehrávať, podporí jeho zdravú ctižiadosť a vytrvalosť, čo sú podľa mňa veľmi dôležité vlastnosti pre život. To je aj mottom našej tenisovej školy.


femme: Top tenis nie je len o tenise, menšie deti od troch rokov majú zaujímavé aktivity v Babyfune a všetky deti sú motivované tzv. „babyskami“, o čo vlastne ide?

Sandra Vyparinová: Babyskový systém je spôsob pozitívneho ohodnotenia detí za snahu pri tréningu. Deti dostávajú hodnotové „bodíky“ vo forme poukážok – „babysiek“, za ktoré si môžu kúpiť rôzne predmety v našom obchodíku, vďaka našim sponzorom.


femme: Počas letných prázdnin máte zaujímave kempy a jedna z noviniek je zameraná na kuchárske schopnosti našich teenegerov . Môžete nám niečo o tom viac prezradiť?

Sandra Vyparinová: Som matkou desaťročného syna, ktorý je veľký gurmán a kuchár zároveň. A tak sa zrodil nápad, založiť pre deti vo veku od 8 a 17 rokov 1. juniorskú kulinársku akadémiu na Slovensku, ktorá je spojená s kempami varenia na súkromnom slovanskom gymnáziu, spolu s výukou golfu. Hlavnou myšlienkou týchto aktivít, je naučiť naše deti pripraviť zdravé jedlo ako aj jeho podávanie na stôl a to všetko pod odborným vedením. Kurzy sú tematicky zamerané a naši malí kuchári a kuchárky sa môžu priučiť aj barmanskému umeniu pri príprave zdravých nealkoholických nápojov. Po letných školách varenia, s kurzami neprestávame a chceme pokračovať aj počas celého roka.


femme: Aké iné zaujímavé podujatia pripravujete pre deti?

Sandra Vyparinová: Organizujeme pravidelné turnaje Hto pre celú Bratislavu, ďalej turnaje pre teenegerov a nezabúdame ani na najmenších, ktorým je určený Family Cupík. Máme aj pravidelné kurzy pre najmenšie deti Baby fun a Babyfuník. Počas zimného obdobia organizujeme lyžovačky pre deti a trénerov. Vrcholom našich aktivít je Toptenisový daviscup, s veľmi atraktívnymi cenami - výlet do Paríža a New Yorku, vďaka našim sponzorom.


femme: Na záver, ak chcete, môžete sa pochváliť dorastom, ktorý vyšiel z Vašej tenisovej školy a robí vám dobré meno ☺.

Sandra Vyparinová: V súčasnosti sa výkonnostnému tenisu venujeme tak do 10. rokov, a z našej tenisovej školy vyrástli niekoľkí úspešní tenisti juniori ako je Partl, Kianička, Ač, Mlčochová či Rebrová. Čo ma ale najviac naplňuje a teší je, že sa nám podaril vybudovať vzťah k športu počas dvadsiatich rokov, približne u 20 000 detí. A to je pre mňa najdôležitejšie.

Viac informácii ziskate na webovej stránke www.toptenis.sk 


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.