Batoh do školy pre tínedžerov

Len málo tínedžerov sa riadi technickými parametrami pri kúpe vhodného batoha do školy. Slová ako ergonómia im nič nehovoria, pretože to nezaručuje cool dizajn. Pre väčšinu je dôležitý najmä motív, ktorým by radi upútali a získali si pozornosť svojho okolia.

shutterstock_boy21

Minimalistický a jednoduchý dizajn dokáže tiež zaujať a podľa prísneho výberu môže spĺňať tiež kritériá pre vhodný batoh do školy.

Ako začať s hľadaním

Rozhodujúcimi parametrami pri kúpe sú: dizajnové prevedenie, kvalitné spracovanie a cena, ktorá pri populárnych značkách môže byť niekedy obmedzujúca. Ak však chcete vybrať ruksak, čo bude spĺňať nielen vaše nároky na moderný look, ale aj na udržateľnosť, tak si určite dokážete nájsť vhodný model za priaznivú cenu. Takáto investícia sa oplatí, pretože si tak kúpite kvalitný batoh, čo vydrží niekoľko rokov, nielen jednu sezónu.

Kde hľadať inšpiráciu?

Inšpiráciu pre batohy môžete hľadať takmer všade. Či už je to streetwear, alebo ide o konkrétnu značku. Nenechajte sa zlákať na ruksak, ktorý bude pre vás nepoužiteľný alebo nebude vhodný k vášmu štýlu obliekania, pretože ho tak nebudete môcť naplno využívať. Pri výbere farieb sa nemusíte spoliehať len na čiernu klasiku, ale pokojne si vyberte batoh, ktorý má zaujímavú farebnú kombináciu či grafiku.

Dizajn a udržateľnosť

Veľa značiek sa dnes už venuje aj otázke udržateľnosti, a tak si môžete nájsť vkusný model za výhodnú cenu. Vhodné sú aj ruksaky z recyklovaných materiálov, ako je polyester. Pri výbere motívu a grafiky sú populárne najmä minimalistické nápisy, ktoré v sebe spájajú odkaz na street značku alebo tým dokážu podtrhnúť celý outfit. Vyhýbať sa nemusíte ani modelom, ktoré odkrývajú zaujímavý nápad alebo abstraktný vzor. Pre väčšinu tínedžerov zostávajú stále populárne čierne kombinácie. Tie sa totiž veľmi jednoducho kombinujú.

Veľkosť batohu má veľký vplyv na zdravie:

- Nesprávna veľkosť môže mať vplyv na asymetriu chrbtice.

- Príliš ťažký ruksak by mohol chrbticu tiež preťažiť a spôsobiť bolesť hlavy.

- Nepodceňujte ergonómiu a správny tvar, môže sa vám to vrátiť v budúcnosti.

- Vyhnite sa aj menším modelom. Práve také nie sú veľmi vhodné pre školské formáty zošitov.

Návrat do školy môže byť stresujúci, najmä ak si neviete poradiť s výberom batoha, ktorý bude každodennou súčasťou počas náročných dní. Dizajn, značka a cena sú pre všetkých tými podstatnými kritériami a rozhodujú pri výbere takmer každého kúsku oblečenia či doplnkov. Ruksaky nie sú žiadnou výnimkou, pretože zlý výber by mohol ovplyvniť aj celkový štýl alebo problém s kombinovaním oblečenia. Na tejto webovej stránke nájdete veľké množstvo moderných batohov, ktoré sa vám budú hodiť nielen do školy, ale aj na výlet do mesta.

Zdroj obrázka: WAYHOME studio / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.