Dva tipy na darčeky pre mladých objaviteľov

Patria vaše deti medzi tie, ktoré radi objavujú a fascinuje ich svet okolo nás? Ak pre takéto dieťa hľadáte vhodný darček, nebolo by na škodu navštíviť predajňu s optikou. Nemyslíme však takú, do ktorej zamierite po návšteve očného lekára, ale predajňu, kde nájdete rôzne ďalekohľady, teleskopy, či mikroskopy.

shutterstock_19821

Mikrosvet ako na dlani

A práve teleskopy a mikroskopy sú ideálne pre mladých objaviteľov. Stačí len vedieť, či vaše dieťa viac fascinuje mikrosvet, alebo hlbiny vesmíru. Ak ho zaujíma skôr mikrosvet, určite sa poteší detskému mikroskopu, ktoré sú vhodné pre deti vo veku zhruba od 5 do 10 rokov.

Detské mikroskopy sú pritom finančne nenáročné a určite potešia nejedno dieťa, ktoré túži objavovať, keďže sa jednoducho obsluhujú. To však neznamená, žeby boli nepoužiteľné. LED osvetlenie s nastaviteľnou intenzitou a maximálne zväčšenie zhruba 400x až 600x absolútne vyhovejú začínajúcim prieskumníkom.

Priblížte im ďaleký vesmír

Ak naopak vaše dieťa obracia hlavu k nočnej oblohe a rado by skúmalo hlbiny vesmíru, teleskop bude preň to pravé. Detské teleskopy sú menšie, ľahšie a jednoduchšie sa ovládajú, takže predstavujú skvelý úvod do tajov astronomickej techniky a pozorovania nočnej oblohy. A to bez toho, aby museli stráviť dlhý čas zložitým nastavovaním, čo by v konečnom dôsledku mohlo pôsobiť negatívne na ich záujem o astronómiu.

Podobne ako detské mikroskopy, rozhodne to nie sú len atrapy, ktoré by sa nedali rozumne využiť. Hravo s nimi vaše deti zvládnu pozorovať mesiac a množstvo jeho kráterov. Taktiež tiene na povrchu mesiaca, niektoré planéty a jasné hviezdy.

Tie lepšie detské teleskopy dokonca vašim dieťaťom ukážu štyri veľké Galileove mesiace Jupitera, či prstence Saturna. Dokonca budú môcť pozorovať náznaky otvárania galaxií v súhvezdí Andromeda.

Zdroj obrázka: Autor: Stock-Asso / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.