Vytlačiť túto stránku

Nájdenie opatrovateľky cez mobilnú aplikáciu je už realitou

Napísal TS 04. august 2019

Hľadanie opatrovateľky v novinách alebo medzi susedkami sa už nenosí. Rodičia si dnes spoľahlivú a skúsenú au-pairku hľadajú na internete - a to cez mobilnú aplikáciu. Z dát Hlídačky.sk vyplýva, že 73 % hlídačiek a 61 % rodín vyhľadáva stráženie detí na mobilných telefónoch. 

app hlidackysk

Vo svojom okolí hľadajú skúsenú a sympatickú hlídačku, a očakávajú ju ideálne čo najskôr. Nová dostupná aplikácia sa preto stáva neoceniteľnou pomocou. "Vidíme, že mamičky si kandidátky na opatrovanie detí starostlivo vyberajú. Akonáhle majú vo voľbe jasno, stráženie očakávajú čo najrýchlejšie a odpovede ideálne do pár minút." hovorí Petr Šigut, zakladateľ platformy Hlídačky.sk.

Aplikácia Hlídačky.sk je zadarmo na stiahnutie pre iPhone aj pre telefóny s OS Android, rovnako je v rámci spúšťania služby bezplatné aj členstvo pre rodiny. Jej základ vychádza z podobných platforiem v USA (Care.com, Urbansitter.com), kde je používanie aplikácií pre hľadanie "opatrovania detí" rozšírené a rokmi osvedčené.

“Ľudia si chcú stráženie nájsť jednoducho, ale nechcú robiť kompromisy v bezpečnosti svojich detí. Preto počas roka 2019 otvárame naše Overovacie centrum v Bratislave," dodáva Šigut. Opatrovateľky budú mať možnosť prísť do Overovacieho centra a absolvovať priateľský rozhovor o sebe. Jeho výsledkom je krátka správa o vzdelaní a pracovných skúsenostiach hlídačky, jej zručnostiach s opatrovaním detí aj záľubách. Správu spolu s fotografiou au-pairky si budú môcť rodičia pozrieť priamo v profile hlídačky.

Odmena za každé stráženie závisí čisto na dohode medzi rodinou a opatrovateľkou. Priemerne sa cena za hodinu opatrovania dieťaťa na Slovensku pohybuje okolo 4,1 €, v Bratislavskom kraji okolo 5,2 €. Okrem lokality môže sumu ovplyvniť množstvo faktorov, najdôležitejšie ale je dohodnúť sa na všetkých podmienkach práce ešte pred samotným strážením. To výrazne uľahčí prehľadná aplikácia, kde rodičia nájdu podrobné informácie o skúsenostiach hlídačky a chatovacie okná, cez ktoré sa na zvyšné podrobnosti ľahko opýtajú sami.

1 Komentár

  • Komentár Petr Šigut %AM, %06 %358 %2019 %07:%aug napísal Petr Šigut

    Radi odpovieme na všetky vaše otázky o appke - už nájdete hlídačky na opatrovanie detí, upratovanie, stráženie domácich zvieratiek... po celom Slovensku :)