Dovolenka na vidieku u našich západných susedov

Chceli by ste zažiť rodinnú dovolenku ako u babičky na dedine so všetkým čo k tomu patrí? Možno vás oslovia tipy z cestovateľského portálu Kudy z nudy a prežijete netradičné prázdniny v tradičnom prostredí.

Ochutnajte život na biofarme Košík
Farma sa nachádza 60 km do Prahy a o stádo oviec sa starajú traja slovenskí bačovia. Hlavný bača, ktorého volajú Ujco pochádza z Prešova. So sebou priniesol do stredných Čiech rodinné striebro – generáciami osvedčené skúsenosti s chovom oviec a prípravu niekoľkých druhov chutných ovčích syrov. Tie nájdete aj v hlavnom meste – v pražskej Lucerne a reštaurácii Monarchie. Nebola by to pravá farma bez ovocia, zeleniny a zemiakov, ktoré si dokážu vypestovať na 70 hektároch pôdy. Pre hubárov sú k dispozícii neďaleké lesy, ktoré sú bohaté na hríby.

Zvieratká na farme
Na biofarme chovajú romanovské ovce, plemeno vyšľachtené za doby cárskeho rodu Romanovcov v Rusku. Okrem ovčiarskych psích pomocníkov Filipa, Dela, Guláša a Mega na vás čakajú mačičky a kocúrikovia so svojimi mačiatkami, diviak Chrochtík, oslík David a húsky Dig a Dag.

Chalúpka Tuchom
Farma ponúka aj možnosti ubytovania pre rodiny s deťmi. Poskytuje jednu 3 lôžkovú a dve 4 lôžkové izby s kúpeľňou.

Biofarma Slunečná
Biofarma sa rozprestiera na 35 hektároch, v prekrásnej šumavskej prírode vltavského údolia Slunečné. Dedinské prostredie s hospodárskymi zvieratami je ideálnym miestom na nezabudnuteľné zážitky pre rodiny s deťmi. Na farme sa deti stretnú s dobytkom, ovcami, kozami, hydinou a oslami.
Pri návšteve biofarmy vám urobia prehliadku minimliekarne aj s možnosťou vyskúšať si dojenie. Prehliadka zahŕňa malej mliekarne obľúbenú ochutnávku mliečnych výrobkov (syry, žervé, tvaroh, jogurty a maslo).

Dovolenka v údolí
Vltavské údolie sa otvára v blízkosti Lipenskej priehrady, na dním sa vypína šumavský masív Trojmezí s unikátným Plešným jazerom. Ubytovanie poskytuje penzión Slunečná s apartmánmi, ktoré sa nachádzajú v dvoch originálne zrekonštruovaných staveniach – Dom s vltavskou vyhliadkou a Dom v samotnom srdci farmy.

Otakarova farma Samotoč a apartmány Kozákov
Rodinnú dovolenku v srdci Českého raja vám poskytne Otakarová farma Samotoč. Prežijete tam pravý život na farme s celou rodinou. Na farmárskom dvore chovajú šesť druhov zvierat, ktoré sú zvyknuté na kontakt s ľuďmi a kŕmenie od detí. Deti budú mať takto možnosť naživo spoznať králikov, kozičky, ovečky, kačice a predovšetkým, škótsky dobytok s dlhými rohmi a dlhou vlnitou srsťou – plemeno Highland.

Samotoč na farme – pre deti malinovka, pre rodičov pivo
Na farme Samotoč sa nachádza priestor s posedením a zaujímavá atrakcia, kde si môžete sami natočiť pivo, alebo malinovku po turistike, alebo cykloturistike.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.