Do Maďarska za dobrodružstvom

Napísal Michaela Conzarová 23. september 2012

Máte pred sebou voľný víkend? A tiež aktívne, nezbedné, lačné deti po dobrodružstvách? My máme pre vás tip, ako ich zaujať, zoznámiť ich s niečím novým, atraktívnym.


Stačí zájsť len niekoľko kilometrov k našim južným susedom do Maďarska. Záleží podľa vašej vôle a finančných možností. Turistický región Stredné Zadunajsko neďaleko Bratislavy ponúka pre menších i väčších návštevníkov množstvo programov:  dobrodružné parky, Zoo, festivaly, interaktívne múzeá, hrady a zámky, zážitkové kúpele, jazero Velencei, mestečko Tata.

Milovníci adrenalínu si prídu na svoje
A naozaj celá rodina. Ponúka ho Dobrodružný park Jóska  Bakonyi Kalandpark v mestečku Kislod.  Na odvážnych  čaká najdlhšia lanová dráha v Maďarsku, ale aj ďalšie atrakcie ako rafting, lezenie na stene, gokart,  baseball, rodeo na býkovi, desaťboj na starom hrade, kamikadze čln, autíčka, vodné skútre, labyrint, laserové pištole. V areáli  môžete osláviť aj svadbu. Deň na vyskúšanie všetkých atrakcií je málo. Sen detí sa stane skutočnosťou, nebudú vedieť čo najskôr vyskúšať. Ponúk je veľa, vybrať si môžu už aj tí najmenší. Dobrodružstvá, ktoré prežijú za jeden deň , zostane im trvalou spomienkou a vynikajúcim rozprávaním zážitkov svojím kamarátom.

Foto: Michaela Conzarová 

Ďalšie ponuky na: www.bakonyikalandpark.hu


Pre športovcov
Slnečné jazero Velencei je tretím najväčším jazerom po  Balatone, ale fúka tu naozaj riadne. Surferi a vodní lyžiari  si ho nevedia vynachváliť.  Je jedným z najteplejších jazier v Európe. V malebnom okolí sa dá bicyklovať. Hrať tenis, ale aj voziť na kanojkách, ale aj na vyhliadkových lodiach. Zážitkov pribúda a ubytovať sa dá vo štvorhviezdičkovom  Vital hotel Nautis, ktorý bol postavený v harmónii s jazerom a okolím v tvare lode, v susedstve prístavu a voľnej pláže v Gárdonyi. Hotel je ideálnym miestom pre aktívny oddych a rodinnú dovolenku. K dispozícii sú grilovacia záhrada, Katamaran kaviareň, Bowlingový bar, , vinotéka, , wellness centrum so zážitkovými bazénmi, atrakciami pre deti, niekoľkými saunami, tepidariom. Hýčkať sa môžete nechať aj masážami, kaderníkom, kozmetikou.  Dokonca je pre hostí pripravený aj squash. Vonkajší bazén má atrakciu, z veľkého majáka sa dá spustiť toboganom do sladkých vôd bazéna.

Foto: Michaela Conzarová 

Ďalšie info: www.visitvelenceito.hu , www.hotelnautis.hu


Za golfom aj históriou do mesta  Tata
Domáci i zahraniční milovníci golfu môžu v strednej Panónii na čoraz viac miestach holdovať svojej záľube. V Tata čaká na vás 18 jamkové golfové ihrisko, ktoré je výzvou pre každého golfistu. Old Lake Golf Club bol vytvorený na poľovníckom statku grófskej vetvy rodiny Esterházy. Driving range a cvičné ihrisko umožnia vyskúšanie hry aj začiatočníkom. Pre deti pripravili v areáli dobrodružný park – lanovú dráhu, ktorú si samozrejme môžu vyskúšať   aj dospelí.

Po dobrom výkone sa môžete so svojimi ratolesťami vybrať na hodinovú prehliadku malebného mestečka Tata malým vláčikom. Mesto bez  ústredného námestia má barokovú tvár Eszterházyho paláca ponorenú v parkoch okolo Starého jazera a menšieho jazera (anglická záhrada s umelými ruinami, palmovým skleníkom a okrasným minaretom . Od 1727 (vyhnanie Turkov) rezidenčné parkové mesto Eszterházyovcov a ich staviteľa architekta J. Fellnera. Na námestí hrdinov stojí vedľa historickej budovy nemocnice synagóga. Na brehu Starého jazera môžete obdivovať Tatský hrad, na opačnej strane vo svahu barokový rímskokatolický kostol. Vláčik vás zavedie aj ku kalvárii i na židovský cintorín. Spojenie kultúry, športu a oddychu je presne to, čo mnohé rodiny hľadajú a Stredné Zadunajsko im to plným priehrštím ponúka.

Ďalšie info: www.oldlakegolf.com, www.visittata.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.