Zimné radovánky

Mostviertelské oblasti zimných športov sú známe cenovo výhodnými ponukami pre jednodenné výlety a krátke zimné dovolenky.


Krásne výhľady z Gemeindealpe pri Mitterbachu v kraji Mariazeller Land
Táto oblasť zimných športov je známa predovšetkým nádherným výhľadom od predhoria Álp cez masív Hochschwabu až po ohromujúce vrchy v národnom parku Gesäuse. Dve moderné lanovky vás rýchlo a pohodlne dopravia z nadmorskej výšky 800 m do výšky 1626 m. Nekonečné lyžovanie zažijete vďaka najdlhšej zjazdovej trati v Dolnom Rakúsku, ktorá meria 8 km. Pre bežcov na lyžiach sú pripravené bežkárske trasy, ktoré sú napojené na bežkárske trasy v kraji Mariazeller Land.

Tip: Kulinárske pôžitky s nádherným panoramatickým výhľadom si vychutnáte  v horských chatách Terzerhaus a „Zum Bäreneck“ či v hostinci „Zum Sessellift.


Ötscherdorf: Lackenhof pri Ötscheri
V romantickej horskej dedinke Lackenhof sa všetko riadi heslom „z postele rovno na svah“. Rozkladá sa tu nádherná oblasť zimných športov s 9 lanovkami a 19 km zjazdoviek rôznych stupňov obťažnosti. Štvormiestna sedačková lanovka vedie priamo na Malý Ötscher a dvojmiestna smeruje k známej horskej chate na Ötscheri, kde bola vybudovaná pretekárska dráha s meraním času. Nájdete tu tiež snoubordový park, bežkársku trasu v dĺžke 21 km aj chodník pre peších v dĺžke 10 kilometrov.

Tip: Zimná túra s prítulnými lamami z Ötscheru – zabaviť sa so zvieratkami v rozprávkovej krajine poteší srdcia detí i dospelých.

Foto: Turistika Dolné Rakúsko

Rodinný raj: Annaberg
Rodinná lyžiarska oblasť pri stredisku Annaberg ponúka pohodlné zjazdovky pre pravých pôžitkárov ale aj náročné svahy s hlbokým snehom alebo hrboľmi. Hostí očakávajú tradičné horské chaty s ponukou skvelých lahôdok a útulné ubytovacie zariadenia za veľmi výhodné ceny.
Deväť moderných lanoviek sprístupňuje 20 km zjazdoviek všetkých stupňov obťažnosti. Prístup na lanovky je bezdotykový prostredníctvom systému Key-Card. Pre bežcov na lyžiach je pripravených 20 km denne upravovaných trás. Romantické duše iste poteší výlet na saniach s konským záprahom alebo prechádzka na snežniciach.

Tip: Príjemné večery strávite na niektorej z pôvodne zachovalých horských chát. Azda najkrajšia je horská chata Anna-Alm na Hennestecku.

Lunz am See a Maiszinken obľubujú najmä rodiny s deťmi. Lyžiari majú k dispozícii 4,5 km zjazdoviek všetkých stupňov obťažnosti. Na vrch sa dostanete dvojitým vlekom a najmenší sa zas môžu tešiť na zázračný koberec. Tento 50 metrov dlhý prepravný pás využívajú bezplatne lyžiari ale aj sánkari a jazdci na boboch.
V utorok, piatok a sobotu vždy od 18.30 hod. do 21.30 hod. vás dopravia Helmelove vleky v Kastene na romanticky osvetlené lesné zjazdovky. Korčuľovať môžete na zamrznutom jazere Lunzer See či v strede obce Lunz am See. Obľúbené sú aj potulky na snežniciach s odborným sprievodcom. Informácie: www.lunz.at


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.