Biarritz…

 
… leží v regióne Aquitánie a je ideálnym miestom na dovolenku pre celú rodinu, pretože ponúka množstvo aktivít od kultúrnych, športových až po relaxačné pobyty.

Biarritz 
Leží na úpätí hory, 25 km od Irun (Španielsko) a 195 km južne od Bordeaux. Má prekrásne piesočné pláže, ktoré sú ideálne na potápanie a surfovanie. Okolie umožnuje zaujímavé túry po Pyrenejách.
Divoké pohorie Pyrenejí sa rozprestiera na 402 km od Atlantického oceánu k Stredozemnému moru, ktorý ovplyvňoval po stáročia život medzi Španielskom a Francúzskom po všetkých stránkach. 
 
 
 
Z histórie
Toto kúpeľné mesto je situované na juhozápade Francúzska. Biarritz sa stal známy v 19. storočí, vďaka manželke Napoleona III.  – cisárovnej Eugénii. Eugénia si zamilovala túto časť krajiny a dala si postaviť letné sídlo Palace na pláži (dnes svetoznámy Hotel du Palais), kde sa v centre nachádzali prírodné pramene Eugenie les Bains.
Letovisko sa stalo známe a populárne aj vďaka aristokracii z celého sveta. Napríklad kráľovna  Viktória, pravidelne prichádzala celých tridsať rokov do tohto mesta. Kúpeľné mesto navštívil pred smrťou aj Eduard VI. a návštevníkom bol aj Eduard VIII.. Ruská predrevolučná šľachta, ktorá každoročne trávila zimné mesiace v tomto meste, tu postavila pre seba veľkolepý ortodoxný kostol blízko Palace.

Napriek svojej noblesnej histórii je dnešný Biarritz prístupný všetkým, pretože je to kozmopolitné mesto, približne s 30 000 obyvateľmi. Ponúka množstvo aktivít - kultúrnych, relaxačných a športových. Nachádzajú sa tu diskotéky, nočné kluby, kasína, múzea a konajú sa tu ako v každom kúpeľnom meste pravidelné koncerty. 
Ak chcete navštíviť nočný klub, tak medzi najlepšie patria Le Caveau, Le Copa Cobana alebo Le Cayo Coco for Cubano.  Biarritz má dobrú ponuku reštauračných zariadení, ovplyvnené obidvoma medzinárodnými kuchyňami. Od klasických taverien, ktoré ponúkajú miestnu kuchyňu až po výborné rybie reštaurácie. Skúste navštíviť typickú baskickú reštauráciu la Concha, kde si pochutnáte na morských jedlách. Na tapas a iné špeciality si zájdite zase do Bar Jean či Le Bistroye.

Počas letného obdobia sú k dispozícii tenisové kurty a golfové ihrisko s 18 jamkami. Popri tom sú ideálne turistické prechádzky, rybárčenie, cykloturistika a neodmyslitelné potápanie a surfovanie. Nezabudnuteľná je výhliadka na more, ktorá je na skalnom útese vzdialená 50 m od pobrežia. V chladnejšom období a v zime, mesto ponúka korčuliarsku halu, kryté bazény s morskou vodou, liečebné kúry a masáže. Dlhú tradíciu má tahalassoterapia, ktorá vznikla v Biarritzi a Thalassa inštitút sa nachádza v Hoteli Miramar  a v termálnych kúpeľoch s morskou vodou.








Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.