Balíme...

Aj vy si myslíte, že cestovanie bude predstavovať skutočný zážitok až bez balenia kufrov? Možno vám pomôže náš "baliaci recept"...

1. Pokiaľ ste to doteraz neurobili, zaobstarajte si kufor s kolieskami.

2. Urobte si zoznam vecí, ktoré budete potrebovať každý deň (a noc). Zapíšte si aj tie najtriviálnejšie drobnosti - prax dokazuje, že na "samozrejmosti" sa zabúda najčastejšie.

3. Na iný papier si zapíšte všetky nevyhnutné opatrenia, ktoré nesúvisia s balením, ale sú spojené s vašim odchodom (a predchádzajú stresu a nepríjemným pochybnostiam): kontrola plynu a elektriny, polievanie kvetov, krmenie rybičiek, vyberanie poštovej schránky...

4. Veci zo zoznamu uložte na jednu hromadu (na oblečení zapnite gombíky a zatiahnite zipsy).

5. Začnite s balením: Na dno kufra umiestnite najťažšie veci (topánky, knihy, dáždnik...); do balených topánok, kabelky a podobne zasuňte rôzne drobnosti (opasky, pančuchy, vreckovky...).

6. Druhú vrstvu balených vecí vytvorte z nekrčiacich sa odevov: džínsov, bundy, syntetických kusov odevu... Veci, ktoré to znesú, poskladajte na minimum.

7. Nakoniec uložte do kufra "citlivé" veci, ktorým hrozí pokrčenie, rozbitie a podobne. Každú z nich dajte do samostatného ochranného obalu.

8. Na jeden z obalov "citlivých" vecí prilepte lístok so svojou adresou a telefónnym číslom. Rovnaku informačnú ceduľku pripevnite z vonkajšej strany kufra.

9. Zabudnite na teóriu "čo keď..." a nebaľte žiadne zbytočnosti. Nie je povinné mať kufor nabalený na prasknutie.

10. Všetky doklady, platobné karty, šperky a ostatné dôležité drobnosti nedávajte do kufra, ale do kabelky či príručnej tašky.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.