Víkend v Amsterdame

Dobré jedlo, príjemné prechádzky, nočný život a uspokojenie nákupných chúťok - to všetko ponúka víkend v Amsterdame...

>> Móda >> Aktuálne >> Víkend v Amsterdame

Čo nájdete v Amsterdame:

Poznávanie bez únavy: Veľkú časť Amsterdamu (prípadne jeho okolia) si môžete pozrieť bez toho, aby vás boleli nohy - na bicykli. (Dokonca i v zime, pretože teploty sa tu pohybujú väčšinou nad nulou.) Prenajmite si bicykel na celý deň a o lacnú, rýchlu a pružnú dopravu máte postarané. Ale pozor(!), bicykel treba zamykať - nezamknutý bicykel je v Amsterdame to isté, čo nepotrebný bicykel.

Relaxáciu: Miestni obyvatelia odporúčajú navštíviť Vondelpark, ktorý sa rozprestiera neďaleko centra - údajne sa tu dá zabudnúť na všetky starosti. Milovníci morských akvárií by zase mali zamieriť ku Kinkerstraat - hodinové sledovanie pokojných rýb zázračne uvoľňuje myseľ.

Dobré jedlo: Lacno a dobre sa možno najesť v reštaurácii Goodies na Huidenstraat č.9 alebo v Spanjer en van Twist na Leliegracht č.60. "Decentné" prostredie ponúka podnik Vertigo vo Vondelparku. Pre zaľúbených sa hodí luxusný Amstel Inter Continental na triede Professora Tulppleina. Pokiaľ máte chuť skúšať, Amsterdam ponúka celý rad indických, arabských či mexických reštaurácií, z ktorých väčšina má aj vegetariánske menu.

Zábavu: Za najlepší bar v meste je považovaný Café Proust na Noordermarkt č.4 - preslávil sa skvelou atmosférou a príjemnými ľuďmi. (Keďže sem chodia hlavne "beautiful people", potencionálnym návštevníkom sa odporúča vyzerať "šik".) Vynikajúce drinky sa miešajú vo Finch na Noordermarkt č.5; a v podniku Paradiso na Weteringschans č.6-8 sa jednoducho stratíte vo víre zábavy.

Príjemné nakupovanie: Byť v Amsterdame a obísť jeho trhy, by bola naozaj škoda - zvlášť Flower market (zastávka Koningsplein), ale aj trh suvenírov, kvetov, rastlín a cibuliek s názvom Fleamarket (zastávka Waterlooplein). Výhodne možno nakúpiť na Albert Cuypstraat, Kinkerstraat a v Kater marketu. Oplatí sa zájsť aj do obchodného centra Oibibio na Prins Hendrikkade; módne oblečenie hľadajte na PC Hooft straat.

Pekný víkend.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.