Vytlačiť túto stránku

Hýriaci Madrid

Napísal femme 19. máj 2008

Fascinujú vás nepretržite pulzujúce veľkomestá, nákupné strediská nevídaných rozmerov a "letné lyžovanie"? Navštívte Madrid.

Španielska metropola Madrid je mekkou turistov. Ponúka široké možnosti kultúrneho vyžitia, množstvo historických pamiatok a celý rad ďalších turistických lákadiel - pre milovníkov nočného života desiatky barov a kaviarní, pre nakupujúcich vášnivcov hromadu tradičných aj luxusných obchodov, pre "rodených konzumentov" zábavno-nákupné megacentrá amerického typu.

V jednom z najnovších nákupných centier (kúsok od Madridu) si môžete dokonca aj zalyžovať - veľkolepý americký zábavno-nákupný komplex Xanadu totiž ponúka 220 metrov dlhú zjazdovku s umelým snehom (lyžiarska výstroj sa dá, samozrejme, požičať priamo na mieste činu).
Po lyžiarskych výkonoch návštevníkom dobre padne široká ponuka občerstvenia, potom výber z vyše desiatky premietaných filmov a nakoniec nákupy v obchodoch všetkých možných svetových značiek... Chce to však skutočnú výdrž! Oddychovať môžete aj doma.
Komu by však Xanadu nestačilo, má v okolí Madridu desiatky ďalších nákupných megastredísk, v ktorých sa dá nakupovať takmer donekonečna... Otvorené je každý deň - 365 dní do roka (nedele a náboženské sviatky nehrajú žiadnu úlohu).

No ani milovníci tradičných obchodov nie sú bez šance. Drobní obchodníci sa ešte stále snažia veľkým obchodným centrám konkurovať a ponúkajú vo svojich pôvabných obchodíkoch (ktoré sú otvorené do neskorých večerných hodín) množstvo skutočne unikátnych, ručne zhotovovaných výrobkov vysokej kvality.
Nakupujúcim vášnivcom, ktorí sú zameraní len na jeden druh tovaru, zasa stačí, keď si zvolia tú správnu madridskú ulicu a celé hodiny či dni si môžu vyberať z ponuky rôznych firiem.

Tip: Nákupnú horúčku treba v Madride ukončiť na jeho južnom okraji - práve tu sa nachádza svetoznámy blší trh el Rastro, ktorého tradícia má viac ako päťsto rokov. Najdete tu všetko možné aj nemožné...