Lyžovačka v Bulharsku

Bulharsko je stále v povedomí turistov ako letná destinácia, ale tí ktorí ho navštívili aj v zime potvrdia, že sa vyrovná alpským strediskám ale za rozumnejšiu cenu.

>> Móda >> Aktuálne >> Lyžovačka v Bulharsku

Milovníci zimných športov opäť začínajú objavovať bulharské hory. V minulosti bulharské hory patrili medzi populárne lyžiarske oblasti ale začiatkom deväťdesiatych rokov začali postupne upadať. V posledných rokoch sa stávajú konkurencie schopnými s alpskými strediskami i keď nemôžu konkurovať nadmorskej výške a počtu vlekov. Ich pozitívom je menší počet návštevníkov, s čím súvisí aj čakacia doba na vleky ale najrozhodujúcejšia je cena lyžiarskeho pobytu. Jednotlivé lyžiarske trate sú pravidelne upravované najmodernejšou technikou a do prevádzky zavádzajú stále nové vleky. Najnovší vlek otvorili v januári 2008 v novom zimnom komplexe BORICHO v Samokove. V každom lyžiarskom stredisku nájdete hotely s kvalitnými službami na najvyššej úrovni. Medzi naj navštevovanejšie lyžiarske strediská patria určite Bansko, Borovec a Pamporovo.

Bansko
Bansko patrí medzi najlepšie a najmodernejšie strediská v Bulharsku aj preto, že v posledných rokoch tam bolo preinvestovaných niekoľko desiatok miliónov eur. Lyžiarske stredisko leží v juhovýchodnej časti Bulharska, pod masívom pohoria Pirin, ktorý sa tiahne v dĺžke 3 000 metrov. Lyžiarske stredisko leží približne 11 km od mesta Bansko. V Bansku postavili behom 2 rokov nové kvalitné zjazdové trate (cca.70km), sedem sedačkových lanoviek a 1 kabínkovú lanovku, ktoré spĺňajú všetky potrebné normy. Snehové podmienky sú priaznivé od začiatku decembra a stáva sa, že lyžiarska sezóna trvá do konca mája.
Popri zimných športov Bansko ponúka aj kultúrno-zábavné a gastronomické vyžitie. Národné krčmy tzv. mechany ponúkajú tradičnú kuchyňu a v každej z nich hrá národná pirinská kapela. Medzi miestne gastronomické pochúťky patria zaručene sušené klobásky, zapečené mäso so zemiakmi a zeleninou v keramických miskách (čumlek) či jahňacie mäso s kapustou (gjuveč). Príjemné zistenie je, že ceny sú veľmi prijateľné a v niektorých prípadoch sú nižšie ako u nás.

Ceny Skipasov (2007/2008)1 / 2 dňový 12,5 EUR1 dňový 25 EUR3 dňový 75 EUR6 dňový 130 EUR

http://www.bulgariaski.com/bansko/index.shtml

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.