Zimná dovolenka...

... v teple má určite svojich priaznivcov. Tipy kam je vhodné odcestovať, aby vás nezachytilo obdobie hurikánov nájdete v našom článku.

>> Móda >> Aktuálne >> Zimná dovolenka...

Kuba, Thajsko, Kanárske ostrovy či Egypt určite nesklamú prívržencov tepla aj počas zimného obdobia. Do oblasti Karibiku sa dá cestovať už skôr, ale v novembri už "nehrozia hurikány". Táto oblasť je ideálna hlavne pre milovníkov podmorskej fauny a flóry. V neskoršom období, od konca kalendárneho roka sú ideálne podmienky na dovolenku v Juhoafrickej republike. Práve tu si prídu na svoje tí, ktorí uprednostňujú nedotknutú prírodu a panenské pobrežie. Známejšími exotickými destináciami na toto obdobie sú ostrovy Maurícius, Maledivy a africká Keňa.

Egypt je známy svojim teplým Červeným morom bohatým na podmorský svet a pyramídy. Medzi najznámejšie letoviská patrí Hurgada. Čarovná piesočná zátoka Agiba s jaskyňami sa nachádza blízko Alexandrie. Históriu Egypta je zaujímavá aj z paluby lode, ktorá vás prevedie po Níle okolo Karnaku či Luxoru. Napriek tomu, že najvhodnejším obdobím na návštevu Egypta je september a október, hlavná turistická sezóna trvá od novembra do februára. Teplota vzduchu sa v tomto mesiaci pohybuje okolo 28 °C a teplota vody 22 °C. Tento charakter počasia pretrváva až do decembra.

Juhoafrická republika
Táto krajina ponúka množstvo atrakcií. Ak ste zástancom pokoja a samoty, určite sú vhodné pre vás opustené lagúny na východ od Kapského mesta smerom k mestu Knysna. Blízko Kapského mesta uvidíte kolónie tučniakov, podobne zažijete plávanie medzi obrovskými bludnými kameňmi. Práve táto pláž je súčasťou národného parku Stolová hora. Obmedzený počet návštevníkov má slávna pláž Boulders Beach, na ktorej sa vyberajú aj poplatky. Teplota vzduchu sa od novembra pohybuje okolo 24 °C a teplota vody 23 °C

Kanárske ostrovy a Lanzarote
Dnes je Lanzarote chránenou prírodnou reverváciou UNESCO a je to ostrov sopiek.
Najkrajšie pláže nájdete v Playas de Papagayo, ako aj v hornatej Tenerife a na Gran Canarii.
Na rozdiel od Egypta je teplota vody chladnejšia (cca. 21 °C), ale teplota vzduchu je ideálna po celý rok (cca. 26 °C).

Kuba
Autentickú Kubu hľadajte na bielych plážach ostrova Cayo Coco. Oblasť má ideálne podmienky na potápanie a môžete si zaplávať aj s delfínmi. Určite fajčiarov poteší návšteva továrne na výrobu kubánskych cigár. Vhodný čas na návštevu Kuby ešte pred vypuknutím hlavnej turistickej sezóny je november, pretože v tomto období ustupuje dažďové obdobie. Teploty sa pohybujú okolo 28 °C a teplota vody 26 °C.

Filipíny
Lagúny a jaskyne medzi korálovými útesmi na ostrove Boracay poskytujú možnosti na potápanie. Na východnej strane spomínaného ostrova sú zase vhodné podmienky na windsurfing. Najviac navštevovanými plážami sú White Beach a Punta Beach. Teploty sa v našom zimnom období pohybujú okolo 31 °C a teplota vody 27 °C.

Cyprus
Na juhovýchode od Agia Napa sa nachádzajú lacnejšie hotely. Pokojnejšie, ale drahšie pláže nájdete blízko mesta Polis, kde sa nachádzajú známe Afroditine kúpele. Ak budete na Cypre, určite navštívte Pafos, tu sa nachádzajú archeologické vykopávky Dionýzovho domu z rímskej doby s farebnými mozaikovými podlahami. Koncom októbra je tu stále vyhriate more. Od novembra teplota vody klesá na 22 °C a teplota vzduchu na 28 °C.

Thajsko
Do Thajska sa začína jazdiť od novembra. Pláže v prírodnej rezervácii Khao Lak sa nachádzajú severne od Phúketu a sú najpokojnejším miestom Thajska, zároveň osamelé pláže objavíte aj na ostrove Phi Phi. Teplota vzduchu sa pohybuje okolo 31 °C a vody 27 °C.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.