Navštívte Thajsko

Túžite po radikálnej zmene prostredia? Navštívte Thajské kráľovstvo; okrem iného môžete vidieť najväčší kvet našej planéty...

>> Móda >> Aktuálne >> Navštívte Thajsko

Pokiaľ ste milovníkom neobvyklých dovolenkových zážitkov, Thajsko je pre vás to pravé. Môžete tu napríklad na vlastné oči vidieť najväčší kvet na svete (v priemere má okolo jedného metra) s menom Rafflesia Arnoldi. Po deviatich mesiacoch "prípravy" kvitne táto prírodná pozoruhodnosť iba jeden až štyri dni a následne hynie. Samozrejme, musíte sa "strafiť" do toho správneho obdobia... Ak sa vám to nepodarí, nezúfajte, exotická krása prírodných parkov vám to určite vynahradí.

V Thajsku si môžu turisti vychutnať kontakt s prírodou rôznymi spôsobmi. Jedným z nich je ubytovanie v prírodnej rezervácii, priamo v korunách stromov. Ide o jednoduché prútené chatky (vybavené moskytiérou) vystavané medzi vetvami. Pohodlnejší môžu byť bez obáv - do príbytku netreba liezť, k dispozícii sú schodíky. Pre tých, ktorým sa to zdá byť "akosi príliš", sa môžu ubytovať v iných typoch chatiek, bližšie pri zemi. Priateľskí domorodci každému poradia...

"Turistickým medzistupňom" medzi prírodnými krásami a pulzujúcim životom veľkomesta sú v Thajsku staré chrámy a množstvo ďalších historických pamiatok. Radíme: pozrite si maximum, stojí to za to.

No a nakoniec sa treba nechať pohltiť šesťmiliónovou thajskou metropolou Bangkok a vychutnať si, čo k nej patrí... Okrem iného môžete navštíviť galériu jedného vášnivého (a pravdepodobne aj nadaného) thajského fotografa, ktorým nie je nikto iný ako thajský kráľ Bhumipol (číta sa Bhumipon). Nájdete v nej fotografie s rôznymi námetmi, vrátene fotografií kráľovskej rodiny. Treba povedať, že thajský kráľ je vo svojom kráľovstve veľmi obľúbený (v nejednej thajskej domácnosti visí na stene jeho obrázok) a turistom sa odporúča vyjadrovať sa o ňom pred domorodcami s úctou.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.