Cestovanie počas pandémie

Union spustila poisťovňa Union predaj jedinečného poistenia PANDEMIC. Ako už z jeho názvu vyplýva, je reakciou na epidemiologickú situáciu, ktorá trvá už takmer rok. Aj vďaka nemu bude cestovanie dostupnejšie a jednoduchšie a ľudia sa už nebudú musieť báť, že prídu o zaplatené peniaze za svoju dovolenku.

poistenie_rodina19

„Záujem klientov o takéto poistenie je veľký, čo je s ohľadom na aktuálnu situáciu vo svete pochopiteľné. Na slovenskom poistnom trhu neevidujeme momentálne rozsahom porovnateľný produkt,” hovorí Marcela Kukučková, vedúca Oddelenia vývoja produktov cestového poistenia Union.

Poistenie PANDEMIC totiž rozširuje základné krytie dojednané v rámci Individuálneho cestovného poistenia. Ak ochoriete v zahraničí na COVID-19 budú vám preplatené náklady na:

  •  ubytovanie v prípade nariadenej karantény v zahraničí
  • ambulantné ošetrenie vrátane predpísaných liekov a hospitalizáciu aj v epidemiologicky  rizikových krajinách
  • prepravu do a zo zdravotníckeho zariadenia, prepravu do vlasti
  • cestovné náklady na návrat späť do vlasti v inom, ako pôvodne predpokladanom termíne, ak nebude možné využiť pôvodne predpokladaný dopravný prostriedok

“Naviac, ak má klient v rámci Individuálneho cestovného poistenia dojednané aj poistenie storna objednanej služby a ochorie ešte pred cestou do zahraničia, poistenie kryje aj úhradu stornopoplatku za stornovanie objednanej služby v prípade nariadenej domácej karantény a tiež v prípade nevpustenia do hromadného dopravného prostriedku,” vysvetľuje Beáta Dupaľová Ksenzsighová, hovorkyňa Unionu. Dodáva, že v blízkej budúcnosti bude poisťovňa ponúkať rovnaké poistenie aj pre účastníkov zahraničných zájazdov organizovaných cestovnými kanceláriami.

Poistenie sa vzťahuje na všetky krajiny sveta (okrem SR) a to bez ohľadu na epidemiologickú situáciu v cieľovej alebo tranzitnej krajine a bez ohľadu na cestovné odporúčania zverejnené na stránkach Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. Môže ho uzatvoriť klient do veku 70 rokov. Podmienkou platnosti poistenia je, že vycestovanie nastane z územia Slovenska - ak už je klient vycestovaný v zahraničí, nie je to možné. 

Nové poistenie môžete získať prostredníctvom našej internetovej stránky www.union.sk, na kontaktných miestach poisťovne, ako aj u našich zmluvných partnerov. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.